58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!

Cadrele didactice îşi vor desfăşura activitatea în cadrul celor șase clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 

58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!
În data de 10 septembrie 2018, la sediul Penitenciarului Botoșani a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018 – 2019 pentru un număr de 58 de elevi persoane private de libertate.
 
Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de prof. Loredana Secrieru, director al Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituției de învățământ şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice. 
 
Efectivul înscris în anul şcolar 2018 – 2019 cuprinde un număr de 12 elevi în învăţământul primar, 36 de elevi în învăţământul gimnazial și 11 elevi în cadrul învățământului liceal, cadrele didactice urmând să îşi desfăşoare activitatea în cadrul celor 6 clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 
 
Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

"Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea șanselor de reintegrare socială", a precizat comisar-şef Cristian Ieremie, directorul Penitenciarului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

astăzi, 10:24
70

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra respo...

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
2515

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1049

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...