58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!

Cadrele didactice îşi vor desfăşura activitatea în cadrul celor șase clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 

58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!
În data de 10 septembrie 2018, la sediul Penitenciarului Botoșani a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018 – 2019 pentru un număr de 58 de elevi persoane private de libertate.
 
Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de prof. Loredana Secrieru, director al Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituției de învățământ şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice. 
 
Efectivul înscris în anul şcolar 2018 – 2019 cuprinde un număr de 12 elevi în învăţământul primar, 36 de elevi în învăţământul gimnazial și 11 elevi în cadrul învățământului liceal, cadrele didactice urmând să îşi desfăşoare activitatea în cadrul celor 6 clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 
 
Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

"Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea șanselor de reintegrare socială", a precizat comisar-şef Cristian Ieremie, directorul Penitenciarului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiența unei mame i-a uimit peste măsură pe medicii din Botoșani!

Joi, 18 Aprilie 2019
813

Deși a mai născut de șase ori până acum, femeia în vârstă de 41 de ani, însărcinată pentru a șaptea oară, nu doar că nu a mers niciodată la medic timp de nouă luni,...

La mulți ani, Gheorghe-Mihai CORON!

Joi, 18 Aprilie 2019
43

Gheorghe Mihai Coron s-a născut pe 19 aprilie 1938, în satul Todireni, din judeţul Botoşani. Este un apreciat pictor şi profesor, cu lucrări în colecţii de stat şi în străin...

Bursele sociale pe motive medicale: Controverse din cauza unui Ordin al Ministerului Educației!

Joi, 18 Aprilie 2019
385

Unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i ordin, cu plăcere! Cam așa s-ar putea rezuma problema creată de acordarea burselor sociale pe motive medicale, care stârnește în municipiul Botoșani...