15 licee din municipiul Botosani isi prezinta ofertele educationale la Targul Liceelor!

15 licee din municipiul Botosani isi prezinta ofertele educationale la Targul Liceelor!

Vineri, la ora 14.00, s-a deschis oficial Targul Liceelor 2010, eveniment organizat de Inspectoratul Scolar Judetean, in parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani, Asociatia Pro Botosani si Agentia de Publicitate Boardmedia, cu asistenta tehnica a Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.

"Dupa cativa ani de intrerupere organizam din nou Targul Liceelor pentru absolventii claselor a VIII-a, astfel incat cei care termina in acest an ciclul gimnazial sa poata alege in cunostinta de cauza si responsabil drumul pe care vor sa-l urmeze. Mai mult decat atat, este vorba de sensul educatiei, este  vorba despre cariera, profesionalism si despre performanta. Liceele si grupurile scolare prezente incearca sa promoveze  tot ce au mai bun si mai frumos", a precizat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.



Totodata, vineri, la ora 18.00, se desfasoara Gala Excelentei in Educatie (eveniment transmis in direct pe Live. Botosani), fiind practic seara olimpicilor nationali, unde 120 de elevi care s-au intors de la olimpiadele si concursurile nationale  cu premii si cu mentiuni vor fi premiati cu cate o diploma  si o suma simbolica de cate 20 lei fiecare.

"Sunt prezente 15 licee din municipiul Botosani, ne pare rau ca nu am reusit sa aducem grupurile scolare din judet, care ar fi putut sa-si prezinte oferta educationala si sa fie  promovati la acelasi nivel, cu siguranta anul viitor vom face mai mult", a adaugat Ada Macovei.

Evenimentul a fost transmis in direct pe internet de www.live.botosani.ro, inregistrarea putand fi urmarita accesand AICI.

Cu acest prilej, reprezentantii liceelor botosanene si-au prezentat ofertele educationale:

"Pentru absolvenţii claselor a VIII-a avem o gama diversificata de oferta educationala, calificari din sfera serviciilor, deci pentru profil economic, calificari tehnician activitati economice, avem cinci clase, avem de asemenea tot pentru profil economic pentru calificarea tehnician in administratie o clasa, pentru profil comert o clasa cu calificarea tehnician activitati comerciale, pentru profil turism doua clase, una tehnician in turism si alta tehnician in gastronomie", a spus Ioan Hutanu, directorul Colegiului Economic "Octav Onicescu".

"Oferta Laurianului cred ca este deja cunoscuta, noi am popularizat-o si pana acum pe site si a aparut la fel ca si la celelalte licee brosura de admitere, daca vor dori sa vina la Laurian, vor veni probabil pentru ceea ce ne individualizeaza, cum este profilul de bilingv-franceza, cu bacalaureatul francofon, care este singurul din judet, pana la rezultate obtinute de elevii nostri. Probabil Laurianul atrage si prin traditia si modernitatea sa", a spus Ioan Onofrei, directorul  Colegiului National "A.T.Laurian".

"Avem clase de profil matematica-informatica intensiv, cu predarea informatica, precum si cu predarea matematica intensiv, avem si profilul de stiinte ale naturii, profil billingv-engleza si profil stiinte sociale. In cadrul unui proiect avem copii cu abilitati diplomatice, elevii fiind plecati la Sankt Petersburg sau in Grecia", a spus Liliana Chira, profesor de Informatica de la Colegiul National "Mihai Eminescu".
 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
2

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
27

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
26

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...