Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită într-un mod inedit la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

Pentru prima dată, activitatea se extinde la nivelul comunității locale. Elevii și profesorii vor duce "steagul luminos" în fața instituțiilor ce reprezintă statul român. Traseul va fi din curtea colegiului, prin Parcul Mihai Eminescu, pe Pietonalul Unirii, până în Piața Revoluției.

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită într-un mod inedit la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

   Foto: arhiva

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în avans de către elevii și profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani, luni, 27 noiembrie 2017, în intervalul orar 17.30-19.00. 
 
Dacă în alți ani sărbătorirea a implicat elevi și profesori îmbrăcați în costume populare, ținând în mâini steaguri confecționate chiar de ei, într-o horă simbolizând granițele țării, sau conturând harta țării în baloane si umbreluțe  tricolore,în acest an au găsit alte idei ingenioase. 

Conturul României va fi marcat de elevi ținându-se de mână; fiecare elev va purta o tocă, în semn al viitoarei absolviri. De aceea au fost propuși pentru a purta aceste toci, în culorile roșu, galben și albastru, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. În mijloc vor fi toți ceilalți elevi, însoțiți de profesori, având în mâini luminițe simbolizând tricolorul românesc.

Pentru prima dată, activitatea se extinde la nivelul comunității locale. Elevii și profesorii, având sprijinul Primăriei,Jandarmeriei și al Poliției locale, vor duce ”steagul luminos” în fața instituțiilor ce reprezintă Statul Român. Traseul va fi din curtea colegiului, prin Parcul ”Mihai Eminescu”, pe Pietonalul Unirii, până în Piața Revoluției.

Fiind în săptămâna ”Școala altfel”, elevii îndrumați și însoțiți de profesorii lor, doresc să arate lumii atât spiritul creativ, cât mai ales dovada patriotismului față de valorile acestei țări.Scopul acțiunii dedicate zilei de 1 Decembrie este de a demonstra tuturor românilor un model de unitate ,de susținere prin comunicare ”luminoasă”,de identitate româneasca.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
456

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
146

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...