Zeci de romani, cu conturile goale dupa ce o grupare infractionala le-a sustras datele bancare. Cum sa evitati furtul online

Zeci de romani, cu conturile goale dupa ce o grupare infractionala le-a sustras datele bancare. Cum sa evitati furtul online

Verificati cu mare atentie paginile online banking si tranzactiile pe internet va avertizeaza politistii. Altfel, va puteti trezi ca v-au disparut sume importante din conturi.

Zeci de romani au fost pacaliti de niste infractori care le-au furat datele bancare si le-au golit conturile. Hotii au clonat cateva pagini de internet banking si asa au reusit sa obtina, fara prea mare efort, datele clientilor a trei banci din Romania. Suspectii au fost prinsi si arestati preventiv, pentru 30 de zile.

Adrian Stancu, un individ de 28 de ani din Constanta, a fost arestat pentru atacuri bancare. Impreuna cu alti tineri, este acuzat ca a pagubit zeci de clienti a trei banci importante din Romania.

Suspectii au vizat legatura dintre client si banca lui. Au creat un mesaj pe care l-au trimis la mii de adrese de e-mail.

"Am implementat pentru tine ultimele solutii in materie de securitate, pentru siguranta ta. Acest serviciu este in totalitate gratuit, tot ce trebuie sa faci este sa te autentifici in urmatoarele 24 ore prin urmatorul buton."

Clientii apasau butonul si ajungeau intr-o pagina clona a celei originale. Suspectii NU au cerut coduri PIN, ci nume, numar de telefon sau adresa de mail. Asta a facut ca zeci de clienti ai bancilor sa completeze formularul.

Au constatat apoi ca au ramas fara bani in conturi pentru ca suspectii ar fi facut cumparaturi pe internet. Preferate, telefoanele mobile, usor de revandut. Cand magazinul intarzia livrarea, suspectii sunau ca sa se asigure ca nu au fost descoperiti.

Magain online: "Am sa verific cu colegii mei si am sa revin cu mai multe informatii catre dumneavoastra."
CMA: " Te rog eu frumos. Daca nu se rezolva, vreau sa-mi anulezi comanda."

Suspectii ar fi mers chiar mai departe. Au profitat de faptul ca aveau acces la contul unui client si au creat, on line un alt doilea cont in numele acestuia, apoi au transferat banii. zeci de mii de lei s-au mutat dintr-o parte in alta, iar de acolo in buzunarele escrocilor.

Dupa ce clientii au reclamat ca le-au fost golite conturile, anchetatorii au intrat pe fir. A fost complicat sa-i gaseasca pe suspecti.

Reprezentant Bitdefender: "Pot sa folosesc un asemenea serviciu si sa para ca si cum as fi din SUA, din Germania. Sunt niste instrumente gratuite pe care le poate folosi absolut oricine".

Pentru ca astfel de atacuri sunt tot mai frecvente, specialistii va sfatuiesc sa nu accesati paginile de net ale bancilor sau ale magazinelor online folosindu-va de un link trimis printr-un mail.

Tastati personal adresa, e mai sigur. Bancile nu va cer actualizarea datelor online, ci va cheama mereu la sediile lor. Si, asigurati-va ca primiti mesaje de la banca ori de cate ori se efectueaza o plata din contul dumneavostra asociat unui card.

Sursa stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...