Valeriu Iftime: „Pandemia economică va fi mai mare decat coronavirusul! Intrăm în depresie, mă bag în izoletă şi gata!!

Valeriu Iftime: „Pandemia economică va fi mai mare decat coronavirusul! Intrăm în depresie, mă bag în izoletă şi gata!!

La doar o lună şi ceva de la implementarea unor restricţii draconice, în România sunt peste un milion de oameni care fie că se află în şomaj tehnic, fie că au fost înştiinţaţi că şi-au pierdut locurile de muncă.

Într-o tentativă disperată de a ţine pandemia de coronavirus sub control, Guvernul s-a hotărât ca toţi românii, indiferent de categoria de vârstă, să stea în case. Şi, deocamdată, lumea respectă izolarea. Doar că, pe măsură ce trec zilele, apare o situaţia tot mai gravă. Vorbim despre problema şomajului! Deja, avem un număr mare de oameni care stau acasă, ştiind că, oricum, după ridicarea restricţiilor, n-au unde să mai meargă. Asta deoarece, între timp, au fost disponibilizaţi.  

Pentru aceşti oameni, ceilalţi „morţi“ ai coronavirusului, urmează un viitor crunt. Şi, atenţie, dacă la capitolul deceselor sunt trecuţi, deocamdată, ceva mai mult de 200 de oameni în România, bilanţul şomerilor a depăşit, în ceva mai mult de o lună, un milion de oameni. Tocmai de aceea, într-o intervenţie la Digi Sport, finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a tras un semnal puternic de alarmă.  

Iftime a explicat că România combate, în aceste zile, pandemia de coronavirus, însă măsurile adoptate vor da naştere, inevitabil, la un dezastru economic, scrie Adevărul.

Declarațiile lui Iftime, pe scurt:

„Dacă nu suntem atenţi, o să avem o pandemie economică mai mare decat coronavirusul! La coronavirus stăm în casă şi ne ascundem sub pături, economic n-ai ce face, trebuie să te rogi la Dumnezeu să ai o bucată de pâine”

„Economia trebuie să funcţioneze în condiţii de maximă atenţie. Şi fotbalul poate funcţiona fără spectatori în condiţii de protecţie maximă”  

„Oamenii au nevoie de fotbal şi putem fi responsabili să protejăm loturile cu reguli clare de testare şi să începem competiţia fără spectatori”   

„Am văzut ştirea din Germania (n.r. - Bayern şi Dortmund şi-au reluat deja antrenamentele). Fotbaliştii sunt tineri, puternici, ascultători, sunt haiduci, îi închizi în hotel pe toţi”   

„Să începem pe 15 mai (n.r. - campionatul Ligii I), să salvăm ce se mai poate salva, altfel intrăm în depresie, mă bag în izoletă şi gata!”

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
2

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
83

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
92

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...