Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Majoritatea angajatilor sunt de parere ca nu vor fi ajutati de companiile pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului, potrivit unui sondaj Undelucram.ro.

Intrebati daca se asteapta ca angajatorii sa modifice salariul brut in asa fel incat salariul net sa nu fie afectat, 76% dintre participantii la sondaj au raspuns negativ. In general, barbatii sunt mai optimisti in aceasta privinta (68% dintre ei nu se asteapta la marirea salariului brut) decat femeile (86%).

In acelasi timp, 54% dintre respondenti si-au exprimat opinia ca masurile anuntate de Guvern nu vor fi implementate de la inceputul anului viitor.

Incertitudinea legata de legislatia in domeniu se manifesta si in speranta pe care respondentii o au legata de evolutia pozitiva a salariului lor in perioada urmatoare.

Indrumati sa faca abstractie de trecerea contributiilor in sarcina lor, 59,3% dintre respondenti au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, cuprinsa intre 0 si 5%.

In ceea ce priveste cresterea salariilor, 14% dintre angajati asteapta o crestere a salariului cuprinsa intre 16-25 procente, 7,7% considera ca salariul li s-ar putea mari cu 11 si 15 procente, in timp ce 19% dintre respondentii sondajului se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10 procente.

In privinta cresterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de parere ca vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, in timp ce doar 11% din barbati au asteptari la acest nivel.

Sondajul a fost efectuat in mediul online in perioada 1-20 octombrie 2017. La sondaj au participat 735 de respondenti cu varste cuprinse intre 24 si 45 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

A intrat cu mașina în interiorul Unității de Primiri Urgențe!

Duminică, 20 Ianuarie 2019
2297

Un bărbat a intrat cu mașina în interiorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Craiova, oprindu-se în zona Triajului. El le-a spus polițiștilor că ar fi încurcat pedalele. Oame...

Remedii pentru a scăpa de răceală și gripă

Duminică, 20 Ianuarie 2019
938

Raceala si gripa prezinta multe simptome asemanatoare, dar sunt afectiuni diferite. Raceala este cauzata de peste 200 de virusuri, gripa autentica este cauzata de virusul gripal.Raceala este, in g...

Ministrul Sănătăţii anunţă al paisprezecelea deces din cauza gripei: "Suntem la un pas de epidemie"

Vineri, 18 Ianuarie 2019
259

Sorina Pintea a afirmat că al paisprezecelea deces cauzat de gripă s-a înregistrat, vineri, în cazul unui bărbat din Capitală."În acest moment, avem 14 oameni decedaţi ...