Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Majoritatea angajatilor sunt de parere ca nu vor fi ajutati de companiile pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului, potrivit unui sondaj Undelucram.ro.

Intrebati daca se asteapta ca angajatorii sa modifice salariul brut in asa fel incat salariul net sa nu fie afectat, 76% dintre participantii la sondaj au raspuns negativ. In general, barbatii sunt mai optimisti in aceasta privinta (68% dintre ei nu se asteapta la marirea salariului brut) decat femeile (86%).

In acelasi timp, 54% dintre respondenti si-au exprimat opinia ca masurile anuntate de Guvern nu vor fi implementate de la inceputul anului viitor.

Incertitudinea legata de legislatia in domeniu se manifesta si in speranta pe care respondentii o au legata de evolutia pozitiva a salariului lor in perioada urmatoare.

Indrumati sa faca abstractie de trecerea contributiilor in sarcina lor, 59,3% dintre respondenti au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, cuprinsa intre 0 si 5%.

In ceea ce priveste cresterea salariilor, 14% dintre angajati asteapta o crestere a salariului cuprinsa intre 16-25 procente, 7,7% considera ca salariul li s-ar putea mari cu 11 si 15 procente, in timp ce 19% dintre respondentii sondajului se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10 procente.

In privinta cresterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de parere ca vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, in timp ce doar 11% din barbati au asteptari la acest nivel.

Sondajul a fost efectuat in mediul online in perioada 1-20 octombrie 2017. La sondaj au participat 735 de respondenti cu varste cuprinse intre 24 si 45 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ce este meningita meningococică fulminantă, care a ucis în câteva ore o elevă din București. Ce simptome are boala și cât de contagioasă este!

Vineri, 19 Aprilie 2019
921

Meningita meningococică fulminantă, care a ucis joi, în doar câteva ore, o elevă din București, este una dintre cele mai grave forme de meningită, este foarte contagioasă, are o evol...

Un român în port popular a citit Rugăciunea universală la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Duminică, 14 Aprilie 2019
663

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului.Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnul...

Peste 80 de tone de legume şi fructe, distruse în cadrul Operaţiunii Demetra

Duminică, 14 Aprilie 2019
791

"Începând cu data de 11 aprilie 2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistar...