Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Trei sferturi dintre angajati cred ca salariile le vor scadea dupa transferul contributiilor

Majoritatea angajatilor sunt de parere ca nu vor fi ajutati de companiile pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului, potrivit unui sondaj Undelucram.ro.

Intrebati daca se asteapta ca angajatorii sa modifice salariul brut in asa fel incat salariul net sa nu fie afectat, 76% dintre participantii la sondaj au raspuns negativ. In general, barbatii sunt mai optimisti in aceasta privinta (68% dintre ei nu se asteapta la marirea salariului brut) decat femeile (86%).

In acelasi timp, 54% dintre respondenti si-au exprimat opinia ca masurile anuntate de Guvern nu vor fi implementate de la inceputul anului viitor.

Incertitudinea legata de legislatia in domeniu se manifesta si in speranta pe care respondentii o au legata de evolutia pozitiva a salariului lor in perioada urmatoare.

Indrumati sa faca abstractie de trecerea contributiilor in sarcina lor, 59,3% dintre respondenti au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, cuprinsa intre 0 si 5%.

In ceea ce priveste cresterea salariilor, 14% dintre angajati asteapta o crestere a salariului cuprinsa intre 16-25 procente, 7,7% considera ca salariul li s-ar putea mari cu 11 si 15 procente, in timp ce 19% dintre respondentii sondajului se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10 procente.

In privinta cresterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de parere ca vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, in timp ce doar 11% din barbati au asteptari la acest nivel.

Sondajul a fost efectuat in mediul online in perioada 1-20 octombrie 2017. La sondaj au participat 735 de respondenti cu varste cuprinse intre 24 si 45 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Luptă pentru viaţă! Prematurii botoşăneni, sărbătoriţi la Secţia de Obstetrică- Ginecologie

astăzi, 08:25
192

În lume, 15 milioane de copii se nasc anual înainte de termen. La fiecare 10 minute, la nivel global se nasc 250 de copii prematuri. Se consideră naștere prematură, orice naștere &icir...

România incredibilă: Parapeții de pe Transalpina au rămas fără catadioptri în 12 ore de la montare!

Joi, 15 Noiembrie 2018
719

Infrastructura din România are multe probleme, iar furtul este una dintre ele. La doar 12 ore de la montajul de catadioptri pe parapeții de pe Transalpina, angajații Secției Drumuri Naționale Tâ...

Bani din Ungaria în fotbalul românesc. Valeriu Iftime: "Acolo se depășesc limitele!"

Joi, 15 Noiembrie 2018
514

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda. Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a comentat situația, spunând că ia...