Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

Firmele botoşănene care activează în domeniul confecţiilor şi al textilelor domină topul celor mai mari angajatori de la nivelul judeţului, un agent economic reuşind să depăşească cifra de 1.000 la salariaţi.

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.

Primul loc în topul angajatorilor din domeniul privat este ocupat de Formens, societate cu capital francez, care în anul 2016 a avut 1.015 angajaţi. Formens se află şi în fruntea clasamentului la profitul brut din exploatare, cu 23, 6 milioane lei, şi ocupă o poziţie fruntaşă şi la cirfa de afaceri, cu 245 de milioane de lei.

Un alt mare angajator privat din judeţul Botoşani este Artsana România, controlată de un grup italian, proprietar al brandului pentru copii Chicco, cu peste 900 de angajaţi, urmată de Greif Flexibles cu peste 700 de salariaţi.

Top 15 cei mai mari angajatori din judeţul Botoşani:

Formens-1.015

Artsana România-905

Greif Flexibles România-749

Serconf-543

Conted-464

Carreman România-346

Doly-Com Distribuţie-345

Urban Serv-329

G.T. Company-327

Elsaco Electronic-325

În ceea ce priveşte sistemul public, cel mai mare angajator de la nivelul judeţului a devenit Spitalul Judeţean Mavromati, cu peste 2.000 de salariaţi, urmat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu peste 1.000 de salariaţi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

astăzi, 13:43
280

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

astăzi, 11:59
291

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

astăzi, 11:21
1027

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...