Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

Firmele botoşănene care activează în domeniul confecţiilor şi al textilelor domină topul celor mai mari angajatori de la nivelul judeţului, un agent economic reuşind să depăşească cifra de 1.000 la salariaţi.

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.

Primul loc în topul angajatorilor din domeniul privat este ocupat de Formens, societate cu capital francez, care în anul 2016 a avut 1.015 angajaţi. Formens se află şi în fruntea clasamentului la profitul brut din exploatare, cu 23, 6 milioane lei, şi ocupă o poziţie fruntaşă şi la cirfa de afaceri, cu 245 de milioane de lei.

Un alt mare angajator privat din judeţul Botoşani este Artsana România, controlată de un grup italian, proprietar al brandului pentru copii Chicco, cu peste 900 de angajaţi, urmată de Greif Flexibles cu peste 700 de salariaţi.

Top 15 cei mai mari angajatori din judeţul Botoşani:

Formens-1.015

Artsana România-905

Greif Flexibles România-749

Serconf-543

Conted-464

Carreman România-346

Doly-Com Distribuţie-345

Urban Serv-329

G.T. Company-327

Elsaco Electronic-325

În ceea ce priveşte sistemul public, cel mai mare angajator de la nivelul judeţului a devenit Spitalul Judeţean Mavromati, cu peste 2.000 de salariaţi, urmat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu peste 1.000 de salariaţi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
411

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
232

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
107

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...