Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

Firmele botoşănene care activează în domeniul confecţiilor şi al textilelor domină topul celor mai mari angajatori de la nivelul judeţului, un agent economic reuşind să depăşească cifra de 1.000 la salariaţi.

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.

Primul loc în topul angajatorilor din domeniul privat este ocupat de Formens, societate cu capital francez, care în anul 2016 a avut 1.015 angajaţi. Formens se află şi în fruntea clasamentului la profitul brut din exploatare, cu 23, 6 milioane lei, şi ocupă o poziţie fruntaşă şi la cirfa de afaceri, cu 245 de milioane de lei.

Un alt mare angajator privat din judeţul Botoşani este Artsana România, controlată de un grup italian, proprietar al brandului pentru copii Chicco, cu peste 900 de angajaţi, urmată de Greif Flexibles cu peste 700 de salariaţi.

Top 15 cei mai mari angajatori din judeţul Botoşani:

Formens-1.015

Artsana România-905

Greif Flexibles România-749

Serconf-543

Conted-464

Carreman România-346

Doly-Com Distribuţie-345

Urban Serv-329

G.T. Company-327

Elsaco Electronic-325

În ceea ce priveşte sistemul public, cel mai mare angajator de la nivelul judeţului a devenit Spitalul Judeţean Mavromati, cu peste 2.000 de salariaţi, urmat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu peste 1.000 de salariaţi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşănean căutat de poliţie, după ce a dispărut de acasă!

astăzi, 11:34
8

Un bărbat care locuieşte în municipiul Botoşani este de negăsit de mai bine de două săptămâni, familia anunţând dispariţia sa la poliţie.Constantin Baciu, în v&ac...

S-a dat startul lucrărilor la noul spital din municipiul Botoşani - FOTO

astăzi, 11:15
132

Luni s-a dat, oficial, startul construcției noului spital din municipiul Botoşani, constructorul, societatea Victor Construct, demarând lucrările de amplasare a şantierului din curtea Spital...

A ajuns cu mașina în copaci!

astăzi, 10:37
194

Duminică, un bărbat de 26 de ani, din localitatea Şendriceni, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe drumul comunal DC 76 B, de pe raza localităţii Pădureni, pierde controlul asupra dir...