Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

Firmele botoşănene care activează în domeniul confecţiilor şi al textilelor domină topul celor mai mari angajatori de la nivelul judeţului, un agent economic reuşind să depăşească cifra de 1.000 la salariaţi.

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.

Primul loc în topul angajatorilor din domeniul privat este ocupat de Formens, societate cu capital francez, care în anul 2016 a avut 1.015 angajaţi. Formens se află şi în fruntea clasamentului la profitul brut din exploatare, cu 23, 6 milioane lei, şi ocupă o poziţie fruntaşă şi la cirfa de afaceri, cu 245 de milioane de lei.

Un alt mare angajator privat din judeţul Botoşani este Artsana România, controlată de un grup italian, proprietar al brandului pentru copii Chicco, cu peste 900 de angajaţi, urmată de Greif Flexibles cu peste 700 de salariaţi.

Top 15 cei mai mari angajatori din judeţul Botoşani:

Formens-1.015

Artsana România-905

Greif Flexibles România-749

Serconf-543

Conted-464

Carreman România-346

Doly-Com Distribuţie-345

Urban Serv-329

G.T. Company-327

Elsaco Electronic-325

În ceea ce priveşte sistemul public, cel mai mare angajator de la nivelul judeţului a devenit Spitalul Judeţean Mavromati, cu peste 2.000 de salariaţi, urmat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu peste 1.000 de salariaţi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

astăzi, 07:02
1482

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transform...

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2252

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
245

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...