Timbrul de mediu, restituit integral și pe cale administrativă. Nu știe de când și cu ce bani!

Timbrul de mediu, restituit integral și pe cale administrativă. Nu știe de când și cu ce bani!

   Foto: Profit.ro

Ministerele Mediului și Finanțelor vor propune Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă restituirea pe cale administrativă și într-o singură tranșă a tuturor taxelor de poluare, inclusiv a timbrului de mediu.

Potrivit Profit.ro, reprezentanții Administrației Fondului de Mediu, Ministerului Mediului și ANAF au făcut, marți, aceste precizări, la Parlament, în cadrul unei dezbateri, organizate de comisia de transporturi din Camera Deputaților. Dezbaterea privind stadiul elaborării unui act normativ care să reglementeze procedura de restituire pe cale administrativă a sumelor încasate din diversele forme de taxe de poluare a fost amânată timp de două luni la cererea ministerelor responsabile.

În cele din urmă, cele două ministere au informat parlamentarii că se află în curs de finalizare un proiect de memorandum care va fi înaintat Guvernului, cu propunerea de elaborare apoi a unei ordonanțe de urgență. Prin această ordonanță, conform reprezentantului Finanțelor, “va fi reglementată restituirea pe cale administrativă a acestor taxe încasate într-un interval scurt de timp și într-o singură tranșă”.

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, a transmis deputaților că deocamdată Fondul nu dispune de resursele necesare pentru restituirea taxelor, a căror sumă totală este în jur de 6,2 miliarde de lei, așteptând o decizie politică în acest sens.

Potrivit reprezentanților ministerelor, cei doi vor analiza în perioda următoare sursele din care pot fi restituite taxele respective. Secretarii de stat și directorii din instituțiile menționate, prezenți la dezabatere, nu au putut preciza însă dacă va fi introdusă o nouă taxă de poluare și care va fi forma acesteia, subliniind că deciza va fi luată tot la nivel politic, arata Profit.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
609

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2221

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...

IMPORTANT: Ce teste genetice sunt recomandate înainte de a rămâne însărcinată și în timpul sarcinii

Miercuri, 12 Iunie 2019
397

Când spunem set de analize uzuale pentru gravide, nu ne gândim automat și la testări genetice. Pe acestea le privim cumva cu teamă și ne dorim să nu ajungem să le vedem prescrise de ...