Timbrul de mediu, restituit integral și pe cale administrativă. Nu știe de când și cu ce bani!

Timbrul de mediu, restituit integral și pe cale administrativă. Nu știe de când și cu ce bani!

   Foto: Profit.ro

Ministerele Mediului și Finanțelor vor propune Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă restituirea pe cale administrativă și într-o singură tranșă a tuturor taxelor de poluare, inclusiv a timbrului de mediu.

Potrivit Profit.ro, reprezentanții Administrației Fondului de Mediu, Ministerului Mediului și ANAF au făcut, marți, aceste precizări, la Parlament, în cadrul unei dezbateri, organizate de comisia de transporturi din Camera Deputaților. Dezbaterea privind stadiul elaborării unui act normativ care să reglementeze procedura de restituire pe cale administrativă a sumelor încasate din diversele forme de taxe de poluare a fost amânată timp de două luni la cererea ministerelor responsabile.

În cele din urmă, cele două ministere au informat parlamentarii că se află în curs de finalizare un proiect de memorandum care va fi înaintat Guvernului, cu propunerea de elaborare apoi a unei ordonanțe de urgență. Prin această ordonanță, conform reprezentantului Finanțelor, “va fi reglementată restituirea pe cale administrativă a acestor taxe încasate într-un interval scurt de timp și într-o singură tranșă”.

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, a transmis deputaților că deocamdată Fondul nu dispune de resursele necesare pentru restituirea taxelor, a căror sumă totală este în jur de 6,2 miliarde de lei, așteptând o decizie politică în acest sens.

Potrivit reprezentanților ministerelor, cei doi vor analiza în perioda următoare sursele din care pot fi restituite taxele respective. Secretarii de stat și directorii din instituțiile menționate, prezenți la dezabatere, nu au putut preciza însă dacă va fi introdusă o nouă taxă de poluare și care va fi forma acesteia, subliniind că deciza va fi luată tot la nivel politic, arata Profit.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
392

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
243

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2102

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...