Teodorovici: Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie

Teodorovici: Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marți seara, la TVR 1, că taxa pe lăcomie pentru bănci va fi transformată în stimulentul pentru hărnicie, iar ultimele discuții le va avea miercuri, potrivit Mediafax.

„Am promis, că până la final de luna martie se face o modificare a acestei ordonanțe. Partea de bănci, mâine dimineață, am o discuție la Ministerul de Finanțe cu reprezentanți ai sistemului bancar, am avut și azi cu colegi de la Banca Națională centrală. Mâine, închidem modificările legate de sistemul bancar. Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie. Dacă banca sau băncile, de la caz la caz, își asumă că vor finanța economia noastră reală, care are nevoie de finanțare, atunci inclusiv taxa....”, Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR1.

Ministrul Finațelor a susținut că mecanismul va fi atât de flexibil, încât unele bănci s-ar putea să nu o achite.

„Acest mecanism care este foarte flexibil stimulează banca și txa care se pune pe o parte din activele financiare rămase ca fiind impozabile se poate duce către zero până la final de an, dacă băncile dovedesc că au finanțat companiile din România, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero (în buget - n.red.), pentru că eu nu pun taxă, am mai spus-o”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai susținut că bancherii au bonusuri foarte mari și nu îi interesează situația băncii, a cărui faliment poate afecta economia.

Restul modificărilor la OUG 114/2018 vor fi anunțate de ministrul Comunicațiilor și de ministrul Energiei în perioada următoare, conform ministrului Finanțelor.

„Aceasta este și ideea: să nu plătiți mai mult pe metru cub de gaz sau telefonie. Aici este lupta”, a completat Teodorovici, care a menționat că în ceea ce privește nivelul ratelor bancare va exista o reduce până la finalul acestui an, dar poate estima cât. 

Teodorovici a mai anunțat că amnistia fiscală va fi discutată în Guvern în luna aprilie, iar măsura va viza atât mediul privat, cât și pe cel de stat

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
25

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
79

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
283

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...