Targ cu produse agroalimentare, deschis la Botoșani. Ce puteți cumpăra! FOTO

Targ cu produse agroalimentare, deschis la Botoșani. Ce puteți cumpăra! FOTO

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este marcată, marți, la Botoșani printr-un târg cu produse agroalimentare la care sunt prezenți zeci de producători locali. 

Evenimentul, organizat în parcarea supraterană de la Piața Centrală, a adunat producători din întreg județul Botoșani, din toate ramurile agricole şi de alimentaţie. Botoșănenii care vor trece astăzi pe la târg vor găsi legume, fructe, preparate tradiționale din carne, lactate, produse de panificație, și chiar murători la borcan, dulcețuri de toate felurile, flori și material pentru plantat.

În jurul orei 12.00 și-au făcut apariția la târg directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani, Cristian Delibaș, care a venit însoțit de subprefectul Daniela Beclea și de Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean. Autoritățile au fost întâmpinate cu pâine și sare, după care au făcut un tur pe la tarabele producătorilor.

Scopul unui astfel de târg este de a promova producătorii locali și produsele tradiționale românești, susțin organizatorii. 

"La acest târg botoșănenii vor găsi produse autentice românești, din județul Botoșani, toate produsele 100% naturale de la producători individuali, legumicultori, produse apicole, tradiționale, vestitul cașcaval de Săveni, panificație, dulceață de trandafiri. Vrem să îi promovăm pe producătorii locali și să promovăm și produsele autentice românești", a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani. 

Prețurile de la târg nu sunt cu mult diferite de cele de pe piață. Spre exemplu, un kilogram de roșii costă între 5 și 8 lei, un kilogram de gogoșari se vinde cu 5 lei, un borcan cu zacusă costă 10 lei. 

Târgul va fi deschis astăzi, până la ora 18.00.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

astăzi, 15:55
1225

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Blocul Național Sindical, Filiala Județeană Botoșani, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmerie...

Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

astăzi, 14:26
725

Sinistrații din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de explozia de la jumătatea lunii septembrie, se vor putea întoarce în locuințe doar după ce se va ...

Consilieri noi în echipa prefectului judeţului

astăzi, 13:59
1172

Cancelaria prefectului judeţului Botoşani are, de săptămâna aceasta, doi noi consilieri. Unul dintre aceştia se va ocupa de relaţiile cu presa, fiind vorba de fosta jurnalistă Mădălina ...