Targ cu produse agroalimentare, deschis la Botoșani. Ce puteți cumpăra! FOTO

Targ cu produse agroalimentare, deschis la Botoșani. Ce puteți cumpăra! FOTO

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este marcată, marți, la Botoșani printr-un târg cu produse agroalimentare la care sunt prezenți zeci de producători locali. 

Evenimentul, organizat în parcarea supraterană de la Piața Centrală, a adunat producători din întreg județul Botoșani, din toate ramurile agricole şi de alimentaţie. Botoșănenii care vor trece astăzi pe la târg vor găsi legume, fructe, preparate tradiționale din carne, lactate, produse de panificație, și chiar murători la borcan, dulcețuri de toate felurile, flori și material pentru plantat.

În jurul orei 12.00 și-au făcut apariția la târg directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani, Cristian Delibaș, care a venit însoțit de subprefectul Daniela Beclea și de Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean. Autoritățile au fost întâmpinate cu pâine și sare, după care au făcut un tur pe la tarabele producătorilor.

Scopul unui astfel de târg este de a promova producătorii locali și produsele tradiționale românești, susțin organizatorii. 

"La acest târg botoșănenii vor găsi produse autentice românești, din județul Botoșani, toate produsele 100% naturale de la producători individuali, legumicultori, produse apicole, tradiționale, vestitul cașcaval de Săveni, panificație, dulceață de trandafiri. Vrem să îi promovăm pe producătorii locali și să promovăm și produsele autentice românești", a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani. 

Prețurile de la târg nu sunt cu mult diferite de cele de pe piață. Spre exemplu, un kilogram de roșii costă între 5 și 8 lei, un kilogram de gogoșari se vinde cu 5 lei, un borcan cu zacusă costă 10 lei. 

Târgul va fi deschis astăzi, până la ora 18.00. 



















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 09:55
1375

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

astăzi, 09:13
572

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
297

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...