Seful ANPC explica de ce nu poate da numele bancilor amendate

ANPC a publicat in noaptea de miercuri spre joi raportul intocmit in urma controalelor efectuate la banci dupa circa 50 de reclamatii primite din toata tara, insa numele bancilor amendate nu au fost date publicitatii.

Seful ANPC explica de ce nu poate da numele bancilor amendate

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, Bogdan Pandelica, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), a explicat ca sunt procese pe rol, acesta fiind si motivul pentru care numele bancilor care au incalcat legea nu au fost mentionate in raport.

"In astfel de situatii sunt ordine incheiate de ANPC, sunt procese pe rol care sunt in instanta. In momentul in care se incheie, vor fi date publicitatii", a explicat presedintele ANPC.

El a tinut sa sublinieze ca nu generalizeaza, pentru ca exista si banci care respecta drepturile consumatorilor, asa ca oamenii nu trebuie sa isi piarda increderea in sistemul bancar.

In context, Bogdan Pandelica a spus ca in urma controalelor, care sunt anevoioase, au fost date "amenzi de peste 2 milioane de lei". Cele mai multe controale au vizat lipsa de informare si clauzele abuzive din contracte.

"Banca impune garantii suplimentare, promovarea dobanzii 0 unde consumatorii s-au trezit ca trebuie sa plateasca 50% din valoarea creditelor. Am scanat intreaga piata", a enumerat presedintele ANPC la postul de televiziune citat.

O sinteza a raportului ANPC privind rezultatele controalelor efectuate incepand din 2015 a fost publicata azi-noapte de Ministerul Economiei, dupa ce premierul Mihai Tudose a cerut explicit in sedinta de guvern ca raportul sa fie facut public, arata Ziare.com.

Documentul a aparut in contextul in care premierul Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa bancilor, spunand ca el personal refuza sa isi ia salariul pe card si ca bancile sunt mai rele decat "banditul Terente".

Reactiile analistilor economici nu au intarziat, acestia condamnand atacul nepermis venit din partea unui premier, fost ministru al Economiei, la adresa sistemului bancar, mai ales ca Mihai Tudose avea in declaratia de avere de anul trecut si depozite bancare.

Atacul premierului Tudose la adresa bancilor a dus la pierderi pe bursa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...