Seful ANAF: Le solicit angajatilor sa isi reia lucrul si ii asigur ca voi face demersurile necesare pentru a gasi solutii!

Seful ANAF: Le solicit angajatilor sa isi reia lucrul si ii asigur ca voi face demersurile necesare pentru a gasi solutii!

 BOGDA STAN  foto: captura Privesc.eu

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan, a reactionat, luni, la protestul spontan al angajatilor Fiscului, declansate in special ca urmare a proiectului legii salarizarii bugetarilor, cerandu-le sa reia lucrul, in conditiile in care i-a asigurat ca va face toate demersurile necesare pentru ca nemultumirile lor sa fie auzite si pentura fi gasite solutii la nemultumirile salariatilor, scrie News.ro.

"Nemultumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizarii. Am avut deja discutii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicarile. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, in sensul eliminarii discrepantelor si al mentinerii sporului de 15%. In mod onest si deschis suntem in dialog permanent cu acestia", a afirmat Stan, citat intr-un comunicat al ANAF.

"Le solicit si pe aceasta cale sa isi reia lucrul si ii asigur ca in calitatea mea de presedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemultumirile lor sa fie auzite si sa gasim solutii in vederea bunei functionari a activitatii institutiei", a completat presedintele ANAF.

Mii de salariati din directiile de finante publice din intreaga tara, inclusiv la Botosani, au declansat un protest spontan nemultumiti de proiectul legii salarizarii.

Presedintele Sindicatului National Finante Publice - SindFISC, Liviu Toader, declara pentru News.ro ca au intrat in greva angajatii din Bucuresti si cel putin zece judete.

"Legea salarizarii e in primul rand factorul declansator. (...) Principalele revendicari sunt cele semnalate de-a lungul timpului, plecand de la nefinantarea serviciilor in care lucreaza acesti oameni, plus proiectul legii salarizarii. In ceea ce priveste salarizarea angajatilor din Finantele publice, din cadrul ANAF, proiectul este ambiguu privind incadrarea in grilele de salarizare. Nu exista o protectie juridica a angajatilor ANAF care fac controale, nu exista o protectie juridica reala, angajatii Fiscului merg in controale in numele statului, si nu in nume propriu", a afirmat Toader.

Angajatii din vami s-au solidarizat cu salariatii din Finante si au declansat si ei o actiune de protest sub forma "excesului de zel", astfel ca toate masinile care trec prin punctele de frontiera vor fi controlate amanuntit.

Citeste despre protestul de la Botosani: Protest spontan la Finanțe! Angajați nemulțumiți de legea salarizării - FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...