Șef nou la ITM Botoșani

Șef nou la ITM Botoșani

Începând de marți, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani are un nou șef. Este vorba despre Cristian Leo Kohut, care activează ca inspector de muncă din anul 2000 în cadrul instituției, exercitându-și activitatea în Compartimentul de Evidență Angajator, apoi în Control relații de muncă, iar ulterior pe compartimentul Sănătate și Securitate în muncă.

În activitatea sa de până acum, a participat la diverse acțiuni în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al județului Botoșani, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Oficiul Român pentru Imigrări. Noul inspector-șef pus în funcție marți își dorește pentru început să vină în întâmpinarea angajatorilor, în sensul organizării mai multor sesiuni de informare.

Consider ca există anumite lacune în acest sens, pentru că mediul privat se plânge de necunoașterea tuturor prevederilor legale, în special a unităților mici, care nu au compartiment de resurse umane sau legislație și, atunci, ei trebuie să cunoască atât prevederi din domeniul legislației muncii cât și ISU, Finanțe etc.”, a precizat Leo Kohut.

Noul inspector-șef dorește să vină în sprijinul acestora cu acțiuni de informare mult mai dese ca până acum. Un alt scop pe care Leo Kohut intenționează să-l atingă este cel legat de munca nedeclarată.

„Va fi o prioritate a noastră, pentru că nu este corect ca să existe concurența neloială, pe de o parte unele firme să-și plătească taxe și contribuții către bugetul de stat, iar alții să evite aceste obligații”, menționează noul șef al ITM Botoșani.

În privința salariaților, noul inspector-șef urmărește ca aceștia „să fie informați cât mai bine referitor la respectarea prevederilor legale în domeniu, să-și cunoască drepturile și să aibă încredere în această instituție”.

Leo Kohut  intenționează să pună în aplicare o simplificare a relației între cetățean și instituție.  

Totul va fi electronic, printr-o aplicație în care se vor introduce datele persoanelor ce urmează a fi transmise la noi, și atunci vom avea convingerea că, în momentul în care noi vom efectua controlul, știm sigur că nu s-a încercat eludare legii”, subliniază Leo Kohut.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
12

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
93

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...