Salarii mai mari pentru aleșii locali și polițiști!

Salarii mai mari pentru aleșii locali și polițiști!

Parlamentarii au votat ieri o prevedere prin care salariile primarilor, viceprimarilor și altor demnitari de la nivel local vor crește cu 30%, potrivit actului normativ care va merge în curând la promulgare. De majorări salariale vor beneficia și militarii, polițiștii și funcționari din sistemul administrației penitenciarelor, precum și o categorie de personal civil.

Potrivit Avocatnet.ro, salariile demnitarilor de la nivel local vor crește cu 30% față de nivelul pentru luna martie 2017, potrivit unui Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017, votat astăzi de Camera Deputaților, ca For decizional. Măririle salariale vor putea intra în vigoare după ce sunt promulgate de președintele României și publicate în Monitorul Oficial.

Concret, mărirea cu 30% a salariilor de bază îi vizează pe primari, viceprimari, precum și pe președinții și vicepreședinții consiliilor județene, așa cum se explică și în proiect. Mărirea ar urma să se aplice începând cu salariul aferent lunii aprilie.

De majorări vor beneficia, de asemenea, și personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor. Pentru aceștia creșterea va fi de 40% din salariul de bază, raportat la veniturile pentru luna martie.

De aceeași creștere va beneficia și personalul civil din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu.

Notă: OUG nr. 9/2017 a trebuit aprobată de Parlament prin lege, așa cum se întâmplă cu toate ordonanțele de urgență, însă deputații i-au mai adus recent și câteva amendamente prin legea de aprobare, printre care și aceste majorări salariale.


Atenție! Prevederile proiectului de lege nu se aplică actualmente. El trebuie să fie promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...