Razii în pieţele din Botoşani şi Dorohoi încheiate cu dosare penale!

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, joi, mai multe acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, precum şi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete.

 
Razii în pieţele din Botoşani şi Dorohoi încheiate cu dosare penale!

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat un control în zona Pieţei Viilor din municipiul Botoşani, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că un agent economic avea expuse spre comercializare 126 de articole de îmbrăcăminte, de diferite tipuri, ce aveau inscripţionate mărci despre care existau indicii că ar fi contrafăcute.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi, întreaga cantitate de mărfuri, în valoare totală de peste 10.000 de lei fiind indisponibilizată în vederea confiscării.

Tot astăzi, poliţiştii au depistat în flagrant mai multe persoane care deţineau în vederea comercializării cantitatea totală de 5.400 ţigarete (270 pachete) de provenienţă străină,  pentru care nu aveau documente legale de provenienţă. 

Astfel, la un agent economic din zona Pieţei Centrale a municipiului Botoşani a fost depistată cantitatea de 3.360 ţigarete, de diferite tipuri, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documente legale de provenienţă.

De asemenea, în zona Pieţei Centrale din mun. Dorohoi a fost depistat un bărbat care deţinea în vederea comercializării cantitatea de 1.600 ţigarete, de provenienţă duty free.

"În aceste cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de peste 3.200  de lei fiind indisponibilizată în vederea confiscării speciale, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind estimat la  mai mult de 3.000 de lei", a declarat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
39

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
32

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
51

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...