Protecția Consumatorului vrea să facă "mystery shopping"

Mystery shopping-ul poate fi folosit în orice industrie, cele mai frecvente fiind magazine cu amănuntul, hoteluri, cinematografe, restaurante, lanțuri fast-food, bănci, benzinării, reprezentanțe auto, industria imobiliară și unități sanitare.

Protecția Consumatorului vrea să facă "mystery shopping"

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a publicat un proiect de ordonanță în care se precizează că agenții pot să cumpere bunuri sau servicii în scopuri de testare, dacă e necesar, sub o altă identitate.

Conceputul poartă denumirea de "mystery shop" și este un instrument prin care companiile private își evaluează serviciile pentru clienți. Mystery shopping-ul poate fi folosit în orice industrie, cele mai frecvente fiind magazine cu amănuntul, hoteluri, cinematografe, restaurante, lanțuri fast-food, bănci, benzinării, reprezentanțe auto, industria imobiliară și unități sanitare.

Potrivit Startupcafe.ro, ANPC dorește prin această ordonanță să înăsprească pedepsele în cazul în care o bancă sau un comerciant încearcă să inducă în eroare clienții, să introducă „mystery shopping” în achiziția de bunuri și servicii de către autoritate și să stabilească modul de avertizare al produselor alimentare provenite din țări extracomunitare.

„Prin proiect se dorește modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, în sensul modificării regimului sancționator precum și instituirea unor norme care să protejeze consumatorii la achiziționarea de produse astfel încât să nu fie afectate viața, sănătatea sau interesele economice ale acestora. De asemenea, se propune modificarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, în sensul modificării regimului sancționator”, se arată în proiectul ANPC.

De asemenea, ANPC propune noi amenzi pentru utilizarea de către comercianți a unor practici comerciale incorecte. Amenzile ar putea fi de: până la 3% din cifra de afaceri, pentru utilizarea practicilor comerciale incorecte; până la 4% din cifra de afaceri, pentru utilizarea practicilor comerciale înşelătoare; până la 3% din cifra de afaceri, pentru utilizarea practicilor comerciale agresive.

greatnews.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...