Propuneri pentru angajați: Patru zile de muncă pe săptămână, concediu de odihnă de minim 25 zile lucrătoare și ziua de naștere liberă!

"În România peste 70% din angajații din mediul privat si peste 40% din salariații din mediul public (in special în domeniul medical, cercetare, apărare etc.) suferă fie de sindromul dependenței de muncă (workaholic) sau a suprasolicitării locului de muncă"

Propuneri pentru angajați: Patru zile de muncă pe săptămână, concediu de odihnă de minim 25 zile lucrătoare și ziua de naștere liberă!

   Foto: Profit.ro

Salariații ar putea avea ziua de naștere liberă prin lege, ar putea beneficia de un concediu de cel puțin 25 de zile lucrătoare și ar putea munci doar 4 zile pe săptămână în cazul unui program prelungit, dacă mai multe proiecte de legi, despre care chiar inițiatorii lor admit că sunt populiste, vor fi adoptate în perioada următoare.

Asemenea inițiative legislative au mai apărut în Parlament, dar acum câțiva aleși liberali au revenit cu astfel propuneri, deși ele nu au avut succes în trecut. Astfel, un prim proiect de lege prevede majorarea duratei minime a concediului de odihnă de la 20 la 25 de zile lucrătoare, din care ”o zi este pentru sărbătorirea zilei de naștere a angajatului”. Inițiatorii arată că o astfel de măsură este necesară ca urmare a suprasolicitării angajaților cin companiile multinaționale, dar chiar și a bugetarilor.

”Prezenta propunere legislativă chiar dacă pare la prima vedere ca fiind de un iz populist este necesară în contextul interpretărilor existente cu privire la concediile de odihnă si a surmenajului, a suprasolicitării dar și a persoanelor din diferite companii multinationale sau chiar instituții publice care lucrează în afara programului de muncă legal, chiar în timpul sărbătorilor legale sau religioase, precum și de multe ori chiar în perioade de concediu de odihnă... totul pentru a visa la o bunăstare financiară ulterioară. Conform unor studii sociologice de specialitate, în România peste 70% din angajații din mediul privat si peste 40% din salariații din mediul public (in special în domeniul medical, cercetare, apărare etc.) suferă fie de sindromul dependenței de muncă (workaholic) sau a suprasolicitării locului de muncă”, susțin inițiatorii legii. Continuarea pe Profit.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Lovitură de teatru în Republica Moldova: Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile din 3 iunie pentru Primăria Chișinău!

Marţi, 19 Iunie 2018
280

Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova. Astfel Andrei Năstase nu poate deveni primar general al municipiului Chișinău p&aci...

Fiul lui Tudorel Toader s-a izbit cu mașina de un podeț!

Marţi, 19 Iunie 2018
658

Fiul cel mic al ministrului Justiției, Teodor Andrei Toader, a provocat un accident de circulație marți dimineață în jurul orei 4:00. El se afla în mașină cu o tânără d...

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale?

Marţi, 19 Iunie 2018
448

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale? Unde eraţi când trebuia...