Promisiune: Dacă nu va fi schimbat între timp, Guvernul Dăncilă dă încă 100 de lei la salariu

Promisiune: Dacă nu va fi schimbat între timp, Guvernul Dăncilă dă încă 100 de lei la salariu

Salariații din România ar putea avea salariul minim net pe economie mai mare cu 100 de lei decât cel din prezent. Astfel, salariul minim brut actual de 2.080, adică 1.263 de lei net(în mână), ar trebui să depășească 2.300 de lei, pentru ca salariatul să primească în plus 100 de lei. În același timp, salariul minim pentru cei cu studii superioare, care cum este 2.350 de lei brut - situație în care salariatul primește 1.413 lei net (în mână) - ar urma să ajungă la 2.600 lei, adică cu 250 de lei mai mare.

Anunțul a fost făcut ieri de ministrul demis al muncii din România, deputatul de Botoșani, Marius Constantin Budăi, care preciza că Hotărârea de Guvern este deja scrisă și va fi afișată în această dimineață. Dar, până la această oră, precizarea făcută ieri în fața presei nu se materializase nicăieri.

Ministrul demis explicase că în noaptea de luni spre marți, înainte ca Vorica Dăncilă să ajungă la Botoșani, a purtat o discuție cu ministrul demis Eugen Teodorovici și cu premierul demis Dăncilă în acest sens, după ce majorarea fusese cuprinsă în programul de guvernare al PSD.

“De la 1 ianuarie 2020 salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei net. Este scris în programul de guvernare, se știa de acest lucru. Hotărârea de Guvern este practic scrisă. Astă noapte am discutat cu ministrul Eugen Teodorovici și cu doamna premier, am scris Hotărârea de Guvern. O vom posta ori în această după-amiază, ori mâine dimineață. Vor urma discuțiile în Comitetele de dialog social și testul imm-urilor. După perioada de transparență decizională va fi aprobată în ședință de Guvern”, a explicat ieri ministrul demis Marius Budăi.

Salariu minim de care beneficiază fiecare angajat din România a fost majorat la 1 ianuarie 2019 printr-o hotărâre de guvern, gest care a crescut practic salariile la jumătate din salariații din țară, dar și contribuțiile agenților economici către bugetul de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
31

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
440

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
54

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...