Plata CASS, eliminata pentru cei care primesc indemnizatii de crestere a copilului si cei cu venit minim

Plata CASS, eliminata pentru cei care primesc indemnizatii de crestere a copilului si cei cu venit minim

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) a fost eliminata pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului, pentru cei care au venit minim garantat, precum si pentru persoanele care primesc indemnizatie pentru concediul de acomodare in urma unei adoptii, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate miercuri in sedinta de Guvern.

Prin OUG au fost eliminate prevederile referitoare la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevazut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizatie pe perioada concediului de acomodare prevazuta de Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei.

Astfel, acestia devin asigurati fara plata contributiei, avand acces la serviciile de sanatate prevazute de Legea nr.95/2006.

In ceea ce priveste drepturile la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, a drepturilor de ajutor social si a celor de concediu de acomodare stabilite pana la 31 decembrie inclusiv, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se asigura de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a Capitalei, pana la 31 martie 2018, arata Guvernul.

OUG mai prevede ca sumele reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, pentru drepturile aferente perioadei pana la 31 decembrie 2017, sa nu se mai recupereze, masura fiind luata tinand cont de categoria de beneficiari care prezinta vulnerabilitate crescuta atat pentru sanatate, dar si economica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...