Petre Daea, ministrul Agriculturii: Subvenţiile pentru fermieri, distribuite din 16 octombrie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că începând cu data de 16 octombrie, va începe plata în avans a subvenţiilor pentru fermieri, bugetul alocat de Guvern fiind de un miliard de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Subvenţiile pentru fermieri, distribuite din 16 octombrie

Ministrul a participat la Ziua Grâului, un eveniment care este marcat în judeţul Timiş de aproximativ zece ani, şi a discutat cu fermierii din vestul ţării, ale căror culturi, în special de porumb, floarea soarelui şi soia, au fost puternic afectate de secetă.

„Salut fermierii şi le port respectul, pentru că ei sunt cei care sădesc prin sămânţă, prin efortul, prin multe greutăţi, sămânţa prosperităţii în agricultura ţării româneşti. Vă salut, stimaţi fermieri, cu respectul cuvenit, şi vreau să vă propun o întâlnire după eveniment, să vă spun exact ce putem face pentru a depăşi acest moment, care face parte din activitatea fiecărui fermier şi din lanţul acesta de greutăţi pe care-l avem tot timpul în agricultură”, le-a spus Petru Daea fermierilor prezenţi la eveniment, de pe scena Muzeului Satului Bănăţean.

Ministrul Agriculturii a declarat că a fost informată Comisia Europeană cu privire la situaţia în care se află judeţele din vestul ţării, afectate de secetă, şi nu numai, astfel încât există şanse ca plata în avans a subvenţiilor să se realizeze începând cu data de 16 octombrie.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...