Operațiunea "Ceres": Fiscul verifică, toată vara, piața de legume și fructe!

Operațiunea "Ceres": Fiscul verifică, toată vara, piața de legume și fructe!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat azi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a demarat operațiunea "Ceres", prin care verifică magazinele, dar și piețele sau târgurile în care sunt comercializate fructe și legume. De altfel, verificările au început din weekendul recent încheiat și vor continua pe tot parcursul verii.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Fiscul a anunțat că a demarat, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, o acțiune de verificare și monitorizare a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete.

Potrivit informațiilor oferite de Biroul de comunicare, relații publice și mass-media din cadrul ANAF, verificările au început în ultimul weekend, atunci când au fost desfășurate acțiuni de control la 354 contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2.752.688 lei (amenzi și confiscări). Astfel, inspectorii Fiscului au confiscat, în doar două zile (vineri și sâmbătă) bunuri în valoare de aproape 110.000 de lei, reprezentând peste 48.000 de kg de fructe și legume.

Controalele ANAF vor continua pe perioada verii, se mai arată în anunțul recent al instituției, citat de Avocatnet.ro. De altfel, din 2016 și până acum, Fiscul a desfășurat mai multe verificări la firme, dintre care amintim operațiunea „Hermes” (destructurarea rețelelor de firme fantomă folosite la disimularea importului și a comercializării frauduloase a mărfurilor extracomunitare), operațiunea „Venus” (verificarea societăților specializate în comerțul cu flori și plante ornamentale, servicii de înfrumusețare etc), operațiunea „Cronos” (combaterea muncii nedeclarate/declarate parțial) sau „Helios” (controlarea restaurantelor, barurilor și cluburilor).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...