Om de afaceri botoșănean, în fața ministrului finanțelor: "Dumnezeu e singurul finanțist iubit, restul sunt..."

Om de afaceri botoșănean, în fața ministrului finanțelor: "Dumnezeu e singurul finanțist iubit, restul sunt..."

Un om de afaceri botoșănean prezent la întâlnirea cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și Doru Dudaș, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a expus o problemă cu care se confruntă mulți dintre agenții economici folosind un limbaj care i-a cam lăsat fără replică pe oficialii de la nivel central.

"Eu sunt patron, cuvânt cu nuanţe peiorative, cam cum e tehnocrat în zilele astea", a spus Ionel Roşu, patronul lanţului de magazine Admir, remarca acestuia făcând să îi piară zâmbetul de pe buze ministrului Finanțelor.

Ionel Roșu a spus că firma pe care o conduce a fost țina unui control la finalul căruia a fost pus la plată pentru neregulile pe care le avea unul dintre furnizorii cu care lucra.

"A venit controlul fiscal la mine, eu am 100 și ceva de furnizori, dar vreo 2-3 dintre ei au fost pârlaci, ori nu au mai putut să plătească TVA-ul, dar mi s-a imputat mie cu tot cu accesorii.  Din 117 furnizori ai mei, eu care fac afaceri de 23 de ani, și 2-3 dintre ei au fost pârlaci, de ce să plătesc eu pentru dânşii? Am pus mâna pe plită am văzut că frige şi acum mă uit când relaționez cu un nou furnizor dacă își plătește toate, acum verific toţi furnizorii. Era un furnizor de la care luam marfă de 6 ani, nu aveam de unde să ştiu. A venit controlul, la noi oraşul este mic, băieţii mi-au explicat pe un ton direct că trebuie să dau Cezarului ce este al Cezarului. Dumnezeu este singurul finanţist care este iubit pe lumea aceasta, restul sunt doar temuţi. Zeciuiala trebuie plătită, dar dacă nu a fost cu intenţie de ce am plătit şi accesoriile?", l-a întrebat Ionel Roşu pe vicepreședintele ANAF.

Doru Dudaș a oferit o explicație la problema ridicată de afaceristul botoșănean.

"În condiţiile în care cel care este găsit cu o diferenţă de sume declarate şi vine şi o recunoaşte şi o plăteşte în termen prevăzut, fie prin eşalonare, această componentă, reducerea este de 75%. Până acum nu aveam acest mecanism care să vină să diferenţieze pe cei bine intenţionaţi de cei rău-intenţionaţi. Acum avem acest mecanism", a spus Doru Dudaș, vicepreședintele ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
34

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
140

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
16

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...