Noutăți privind înmatricularea și radierea tractoarelor!

Noutăți privind înmatricularea și radierea tractoarelor!

   Foto: Agrointel.ro

Noutăți pentru conducătorii auto, inclusiv cei care dețin tractoare. Recent a fost completat și modificat Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizației de circulaţie provizorie sau pentru probe a autovehiculelor.

Ordinul MAI este în vigoare din 12 iunie, data publicării în Monitorul Oficial nr. 431/2017.

Iată modificările pe care trebuie să le rețineți:

Cum şi unde se fac plățile. Tarifele pentru plăcile cu numere de înmatriculare, precum şi contravaloarea certificatelor de înmatriculare şi a autorizațiilor provizorii pot fi achitate: prin virament, prin mijloace de plată online, la POS-urile instalate la unităţile Trezoreriei Statului sau la sediile instituţiilor publice beneficiare ale sumelor şi prin alte modalități de plată reglementate de acte normative în vigoare, prin mandat poştal sau în numerar la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiilor prefectului, la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului.

Cum se trimit acte. Dacă este nevoie de copia unui document, aceasta poate fi transmisă şi în format electronic, prin e-mail, la adresa aflată pe pagina de internet a instituţiei prefectului din care face parte serviciul public comunitar regim permise.

Dovada temporară. Dacă vi se trimite certificatul de înmatriculare prin poştă, vi se eliberează un document, cu valabilitate pentru 15 zile, care atestă înmatricularea vehiculului şi emiterea certificatului de înmatriculare corespunzător.

Înscrierea în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul prespune solicitarea explicită, în cerere, din partea proprietarului. Este nevoie şi de documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie.

Dacă vehiculul este folosit în sistem leasing, la înmatriculare se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor.

Documentele originale se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odată cu eliberarea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

La transferul dreptului de proprietate se păstrează corespunzător obligaţiile modificate, arătate mai sus (înscrierea în cerere a unei a doua persoane cu drept de conducere, autovehiculul folosit în leasing).

În cazul în care transferul dreptului de proprietate se realizează prin formularul tipizat «Contract de înstrăinare-dobândire», folosit odată cu Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, fişa de înmatriculare a vehiculului nu se mai solicită.

Autorizarea provizorie. Până la înmatriculare, se autorizează provizoriu circulația autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate. Autorizaţia de circulaţie provizorie se emite pentru o perioadă de maximum 90 de zile sau pentru perioade mai scurte, care, cumulat, nu pot depăşi 90 de zile. Valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie nu poate depăşi data la care expiră RCA.

agrointel.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...