Nereguli găsite de inspectorii de muncă la spălătorii auto din Botoșani

Un control efectuat de inspectorii de muncă la mai multe splătorii din județul Botoșani a scos la iveală o serie de nereguli la agenții economici care desfășoară activitate în acest domeniu.

Nereguli găsite de inspectorii de muncă la spălătorii auto din Botoșani

Controlul a vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată  şi  verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în  domeniul servicii de spălătorie auto. Campania a avut  ca obiective:

În domeniul relațiilor de muncă au  fost verificaţi 12  agenţi economici cu activitate în domeniul serviciilor de spălătorie auto. S-a aplicat 1 sancţiune contravenţională şi s-au dispus 10 măsuri.

Deficienţe constatate: neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului la angajare, neacordare spor  de repaus săptămânal, neîntocmirea pontajelor în conformitate cu orele prestate de salariaţi în zilele de sâmbătă şi duminică, nerespectarea termenului de transmitere în ReGES a contractelor individuale de muncă, precum şi a modificărilor şi încetărilor acestora, nerespectarea  prevederilor HG 500/2011 privind desemnarea persoanei care completează şi transmite în ReviSal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au efectuat 12 controale la 12 agenţi economici cu activitate în domeniul serviciilor de spălătorie auto.

S-au constatat 40 neconformităţi, s-au dispus 40 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale

Neconformităţile constatate: nedesemnarea de către angajator a unui sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activitatea de protecţie şi prevenire a riscurilor din unitate, neefectuarea semnalizării de securitate şi/sau sănătate la locul de muncă (căi de acces şi de circulaţie, tablouri şi prize de alimentare cu energie electrică), nu s-a realizat de către angajatori evaluarea riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, neîntocmirea planului de prevenire şi protecţie, necompletarea fişei postului cu atribuţii şi răspunderi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, neasigurarea echipamentului individual de protecţie la umezeală şi zgomot, neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie, neefectuarea la termenul scadent a verificării instalaţiei de punere la pământ pentru echipamentele de muncă acţionate electric (pompă spălare, aspiratoare), neasigurarea de către angajatori a materialelor necesare informării şi instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă și neefectuarea examenului medical periodic pentru lucrători de un medic de medicina muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
23

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
175

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
56

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...