Muncim două zile pentru un plin de carburant

Muncim două zile pentru un plin de carburant

Conform unui studiu realizat de Bloomberg, un român trebuie să muncească două zile pentru un plin de carburant. România se află pe locul 21 în lume în topul celor mai mici prețuri la carburanți, dar are și un consum mic, doar un sfert din media mondială.

Un șofer român consumă, în medie, 88 de litri de carburant pe an, adică puțin penste un procent din venitul anual. Și nemții alocă tot 1% din venitul anual, dar pentru o cantitate de trei ori mai mare.

Dintre șoferii din țară, bucureștenii sunt cei care își permit să meargă cel mai des la benzinărie. Aceștia fac plinul cel puțin o dată pe lună și folosesc carburantul pentru deplasări în interes de serviciu, mers la cumpărături sau vancanțe în Europa.

În Transilvania, carburantul este folosit pentru drumurile către serviciu, în timp ce șoferii din Iași aleg să treacă granița și să facă plinul în Republica Moldova unde benzina este mai ieftină cu 30% decât la noi.

Americanii sunt cei care au carburant ieftin, dar consumă și mult. Aceștia sunt urmați de șoferii din Canada, Emiratele Arabe și Kuweit. În ceea ce privește prețul cel mai mic, pe primul loc se află Venezuela, urmată de Arabia Saudită și Iran.

Digi24

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...