Ministrul Finanțelor confirmă că salariul minim nu va crește de la 1 noiembrie: Decizia se va lua în următoarele zile

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, salariul minim brut garantat in plata va fi diferentiat in functie de nivelul de studii sau de vechimea in munca.

Ministrul Finanțelor confirmă că salariul minim nu va crește de la 1 noiembrie: Decizia se va lua în următoarele zile

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat duminica seara ca in zilele urmatoare este posibil ca Guvernul sa anunte data de la care va creste salariul minim pe economie.

"Vom vedea exact asta la nivel de Guvern, in urmatoarele zile vom anunta. Decizia se va lua in urmatoarele zile si o vom anunta. E posibil sa luam o hotarare de guvern chiar saptamana viitoare", a declarat Eugen Teodorovici intr-o emisiune la Antena 3.

In ceea ce priveste aplicarea acestei masuri incepand cu 1 noiembrie, vehiculata recent in spatiul public, seful de la Finante a mentionat ca a fost o discutie, dar a dat asigurari ca nu se va intampla de la aceasta data.

"Nu va fi 1 noiembrie pentru ca, asa cum a declarat primul ministru, analizam la nivelul Guvernului pentru a vedea exact data de la care se aplica aceasta majorare. Cel tarziu 1 ianuarie 2019 si la nivel de guvern vedem daca se poate lua o decizie inainte de 1 ianuarie 2019. A fost o discutie, noi ne-am intalnit cu reprezentanti ai mediului de afaceri la Guvern, cu doamna premier, cu alti colegi din cabinet si acolo sindicatele au spus cat mai repede, iar mediul economic de la 1 ianuarie cel tarziu. Vedem acum la nivel de Guvern care o sa fie data optima pentru aceasta decizie", a adaugat seful de la Finante.

Acesta a subliniat ca atunci cand va fi majorat salariul minim pe economie "se creste impreuna, adica 2.080 lei salariul minim pe economie pentru persoane care au studii medii si mai putin de 15 ani vechime in munca si 2.350 lei pentru cei care au studii superioare si peste 15 ani vechime in munca".

Premierul Viorica Dancila, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, s-au intalnit marti, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, carora le-a fost prezentat proiectul de hotarare de Guvern privind cresterea salariului minim brut garantat in plata pe economie: 2.080 de lei/luna, ceea ce inseamna o crestere neta cu 100 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, salariul minim brut garantat in plata va fi diferentiat in functie de nivelul de studii sau de vechimea in munca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
46

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...