Ministrul agriculturii, aşteptat la Manoleasa cu Staţia de pompare a apei pentru irigaţii la cheie

Chiar dacă nu a fost confirmată oficial, la Botoşani este aşteptată vizita ministrul agriculturii, Petre Daea, care a promis că sfârşitul lunii iulie îl va găsi la staţia de pompare a apei pentru irigaţii de la Manoleasa.

Ministrul agriculturii, aşteptat la Manoleasa cu Staţia de pompare a apei pentru irigaţii la cheie

La ultima vizită în judeţ, cea de la începutul lunii, ministrul agriculturii Petre Daea se interesa de data de încheiere a contractului cu firma care asigură funcţionarea pompelor de la Staţia de pompare a apei pentru irigaţii de la Manoleasa. Parcă nu a fost nicio surpriză pentru nimeni atunci când ministrul a anunţat că pe 30 iulie se va întoarce la Manoleasa să vadă dacă toate pompele vor fi puse în funcţiune. Astfel că acum autorităţile judeţene îl aşteaptă.

Ce s-a întâmplat între timp? Pe partea tehnică lucrurile sunt în grafic, după cum spune directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare- Punct Botoşani, Florin Asaftei. Potrivit oficialului, lucrarea va fi finalizată sâmbătă noapte, cu tot ce include ea- montarea pompelor şi punerea în funcţiune.

Mai greu cu partea de documente pentru înfiinţarea asociaţiei udătorilor. Pentru că notarii botoşăneni nu erau familiari cu documentele necesare, fermierii care vor să formeze asociaţia udătorilor au apelat la notarii din Iaşi, după cum spune Iuri Pleşca, unul dintre aceştia.

"Suntem în curs de autentificare a actelor. Am dus documentaţiile de vreo două- trei săptămâni la Iaşi, pentru că notariatele de la noi nu sunt familiarizate cu aşa ceva şi am mers la Iaşi pentru autorizare, acum aşteptăm. Practic, tot ce se face la Staţie merge aşa cum trebuie, noi suntem în grafic, nici nu ne-am aşteptat să fie gata documentele mai repede. Am început împreună, împreună vom fi şi la final", explică acesta.

Cât despre investiţiile care urmează după ce Staţia de pompare va fi pusă la punct, Iuri Pleşca spune că deja s-au făcut estimările costurilor pentru reţeaua secundară.

"Să aducem apa din canal în cultură, vorbim de pivoţii care ar trebui instalaţi în zona respectivă, ar costa 300- 400.000 de euro, dacă aş face investiţia pe cont propriu. Pivotul pe care îl am deja şi care este funcţional a costat cam 100.000 de euro, fără alte costuri de săpat. Guvernul deja ne ajută prin aceea că primim apa gratuit, chiar dacă o luăm noi din baraj. Dacă se respectă ceea ce s-a promis, e un ajutor mare, nu doar pentru noi ci pentru toată agricultura românească", spune Iuri Pleşca.

Despre ultima vizită a ministrului Daea la Staţia de la Manoleasa, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

O singură pompă dată în funcţiune la staţia de la Manoleasa. Pentru celelalte ministrul Daea va reveni: "Pe data de 30 sunt aici" FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...