Mici averi făcute din chirii, la Botoșani! Topul celor mai mari venituri

Deținerea unui teren sau a unui spațiu repezintă o sursă bună de venit la Botoșani. Zeci de botoșăneni care și-au închiriat proprietățile încasează, lunar, sume ce se ridică chiar și la câteva mii de euro.

Mici averi făcute din chirii, la Botoșani! Topul celor mai mari venituri

De regulă, proprietățile sunt închiriate persoanelor juridice, fiind folosite de cele mai multe ca sedii de firmă.

Potrivit datelor Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, prima poziție în top este ocupată de un botoșănean care a închiriat un imobil și teren unei firme, în imediata apropiere a municipiului Botoșani. Venitul net obținut, anul trecut, din cedarea folosinței bunurilor se ridică la 599.408 lei. Lunar, proprietarul încasează o chirie ce se ridică la câteva mii de euro.

Locul doi în top este ocupat de proprietarul unui teren care l-a închiriat unei societăți comerciale, fiind vorba de o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, venitul net încasat ridicându-se la 332.665 lei.

Locul trei în clasament revine proprietarului unui spațiu comercial, din municipiul Botoșani, care l-a dat spre închiriere unei bănci, încasând o chirie lunară de circa 7.000 de euro. În anul 2016, venitul net realizat de pe urma cedării folosinței bunurilor a fost de 295.835 lei. Același proprietar a realizat anul trecut venituri de 293.835 lei după ce a închiriat o suprafață de aproape 350 de metri pătrați tot unei sucursale bancare, din municipiul Botoșani.

Un alt botoșănean care a închiriat un teren și construcții în suprafață de 1.200 de metri pătrați unei societăți comerciale a realizat anul trecut un venit net de 207.352 lei, încasând o chirie lunară de 5.000 de euro.

De regulă, proprietățile date spre închiriere, care generează și venituri mari sunt terenurile și spațiile comerciale.

Sunt însă și persoane care au obținut venituri considerabile din închirierea unor apartamente, în multe cazuri pentru sediile unor firme. Spre exempul, un botoșănean care a dat spre închiriere două apartamente, pentru care a încasat o chirie lunară de 2.000 de euro, a realizat un venit net în 2016 de 80.210 lei.

Persoanele care obtin venituri din inchirierea bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare, trebuie sa depuna la Fisc declaratia privind venitul estimat/norma de venit in maximum 30 de zile de la incheierea contractului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta