Liderul SindFISC: "Munca finantistilor nu este apreciata la acelasi nivel cu munca personalului bugetar din alte domenii de activitate"

Liderul SindFISC: "Munca finantistilor nu este apreciata la acelasi nivel cu munca personalului bugetar din alte domenii de activitate"

Liviu Toader, președintele Sindicatului National Finanțe Publice - SindFISC, a facut o serie de precizari cu privire la protestele spontane derulate astazi in institutiile din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, fata de proiectul Legii salarizarii.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, SindFISC prezinta o serie de exemple de coeficienti de ierahizare care genereaza nemultumiri in randul finantistilor. "Se dovedeste ca munca acestora nu este apreciata la acelasi nivel cu munca personalului bugetar din alte domenii de activitate", spune Liviu Toader, președintele Sindicatului National Finanțe Publice.

Liderul de sindicat vine cu urmatoarea comparaţie:

-  compararea coeficientului de ierarhizare de 1,96 prevazut pentru un consilier superior cu vechimea cea mai mare (ca specialist cu gradul cel mai mare) din cadrul unitatilor subordonate ANAF care efectuează rambursari de TVA şi descoperă evaziunea fiscală si care nu mai beneficiaza de niciun alt spor sau avantaj meterial, dar care are, in schimb, multe interdictii si incompatibilităţi, neavând dreptul să desfăşoare si alte activităţi aducatoare de venituri, cu coeficientul de ierarhizare prevazut pentru alte categorii de bugetari (specialisti cu vechime in muncă similara si gradul profesional cel mai inalt sau chiar cel mai scazut).

"De asemenea, SindFISC doreste sa se înţeleaga ca finantistii sunt îndreptatiti in demersul lor si solicita tuturor sa ii sustină. Totodata, solicita intelegere din partea celor care astazi au avut parte de unele neplaceri, ca urmare a protestelor personalului din cadrul unitatilor ANAF", adauga Liviu Toader.

In acelasi comunicat de presa se arata ca, in timp ce un finantist, consilier superior cu vechimea cea mai mare, are un coeficient de iererhizare 1,96, pentru specialistii altor domenii sunt prevazuti  urmatorii coeficienti de ierarhizare:

-pentru personalul din institutii din domeniul culturii:

- pag 56 - actor ( teatru sau mânuitor păpuşi ) la instituţii naţionale
de cultură - 4,35;

- pag 57 - sufleor la instituţii naţionale de cultură - 2,74;

- pag 58 - actor (teatru sau mânuitor păpuşi ) la alte instituţii  de
cultură - 3.37;

- pag 58 - sufleor la alte instituţii  de cultură - 2,00;

- pag 60 - bibliotecar  - 2,13;

- pag 62 - muzeograf - 2,13;

- pag 74 - registrator + consilier juridic ORC - 2,74;


-pentru personalul diplomatic trimis în strainatate, chiar cu studii
medii:

- pag 76  - contabil studii medii – 2,86;

- pag 76  - secretar dactilograf studii medii - 2,75;


- pentru personalul de specialitate din domeniul justitei:

- pag 78 - judecator stagiar gradaţie 0 ( cu vechimea cea mai mică) -
3,26;

- pag 79 - procuror stagiar gradaţie 0 ( cu vechimea cea mai mică) -
3,10;

- pag 80 - grefier şef cu studii medii -  3,02;

- pag 83 - expert criminalist grad I  - 2,91;

- pag 87 - inspector de probaţiune grad I - 2,74.

 

Citeste despre protestul finantistilor botosaneni Încă un protest spontan la Finanţe! "Avem colegi care în timpul serviciului cedează!" FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
32

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
62

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
119

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...