Ironia sorții în România: platforma online care repornește economia este blocată!

Ironia sorții în România: platforma online care repornește economia este blocată!

La omul sărac, nici boii nu trag, spune o vorbă din popor iar realitatea din România tinde să le dea dreptate bătrânilor noștri.

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată vineri dimineață de ministrul Finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu funcționează. După o oră și jumătate de la lansare, platforma încă nu putea fi accesată.

Oamenii au încercat minute în șir să facă înscrierile pentru capital de lucru garantat de stat IMM Invest, dar aceasta nu funcționa.

În aceste condiții, directorul FNGCIMM a făcut apel la antreprenori să nu mai intre în număr mare pe aplicație în același moment pentru a nu se bloca.

„Intră 150 de solicitanți pe secundă”, a spus el, la 20 de minute după începerea sesiunii. Nancu a făcut acest apel într-o sesiune Live pe Facebook pe pagina Consilului Național al IMM după ce mulți antreprenori s-au plâns că nu mai funcționează site-ul.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt așteptate să se înscrie în Programul guvernamental IMM INVEST ROMÂNIA. Potențialii beneficiari își vor putea asigura lichiditatile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea de finanțări garantate.

În primele 5 minute de când s-a deschis, aplicația era solicitată în proporție de 75%, potrivit lui Dumitru Nancu, șeful FNGCIMM.

22 de bănci s-au înscris pentru a acorda credite în program, a mai spus el. Aplicația permite alegerea unui singur finanțator, iar dacă IMM-ul este respins la finanțare, acesta mai are la dispoziție 2 opțiuni din rândul băncilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
608

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
112

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...