Instituțiile de stat rămân angajatorii de top în peste jumătate din județe. VEZI cine are cei mai mulți angajați la Botoșani!

Instituțiile de stat rămân angajatorii de top în peste jumătate din județe. VEZI cine are cei mai mulți angajați la Botoșani!

În peste jumătate din județele României, statul are cel puțin un reprezentant printre primii doi angajatori la nivel de județ. De obicei, este vorba despre spitalul județean sau, în județele sărace, Direcțiile de asistență socială.

Situația cea mai bizară apare în județul Suceava, unde pe primul loc se află Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu un număr de peste 1.800 de angajați, personal și neclerical, potrivit declarațiilor făcute de instituție pentru cursdeguvernare.ro. Pe locul doi, în Suceava, se află Spitalul Județean Sf Ioan Cel Nou, cu 1.353 de salariați, potrivit ultimelor date.

Spitalele, printre cei mai mari angajatori

Spitalele ar trebui să se finanțeze exclusiv prin decontarea serviciilor medicale, care se face de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), unde se varsă contribuțiile de sănătate ale contributorilor. Tarifele nu pot acoperi însă toate salariile personalul medical și nemedical, astfel încât, parte din bani sunt subvenții.

Județul Botoșani are, conform datelor prezentate de cursdeguvernare.ro, 17.703 angajați la stat și 40.292 angajați în sistemul privat. Cel mai mare angajator este Spitalul Mavromati (2.008 angajați). Firma Formens se află pe poziția a doua, cu 1.015 salariați, dar ar putea fi depășită oricând de DGASPC-ul local, care are în schemă peste 1.200 de locuri, din care erau ocupate 1.004.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1147

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
318

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
287

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...