Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Potrivit BNR, datoria totală a populaţiei a continuat să se majoreze într-un ritm susţinut, crescând cu 8,3 la sută, până la valoarea de 147 miliarde lei în luna iunie 2018. Asta înseamnă că, la o populaţie de 19,64 milioane de români, fiecare român datorează în medie 1.627 euro.

Fiecare român este dator, în medie, cu 1.627 euro, iar datoria totală a populaţiei continuă să se majoreze susţinut din cauză că luăm din ce în ce mai multe credite ipotecare, dar şi de consum, arată datele publicate de Banca Naţională României, arata Capital.ro.

Această creştere a datoriei vine se datorează creşterii semnificative a creditului bancar ipotecar (+14 la sută în luna septembrie 2018), laolaltă cu majorare a împrumuturilor destinate consumului (+6 la sută în septembrie 2018). Îndatorarea totală a populaţiei raportată la produsul intern brut (PIB) s-a redus uşor pe fondul accelerării creşterii economice peste avansul înregistrat de creditare (de la 16,5 la sută din PIB în luna iunie 2017 la 16,1 la sută din PIB în luna iunie 2018).

De asemenea, BNR mai arată că avuţia netă a populaţiei a continuat să crească, majorându-se cu circa 8 la sută în trimestrul al doilea 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, până la aproape 1.929 miliarde de lei.

Acest lucru s-a datorat creşterii deţinerilor de active imobiliare (+9 la sută), dar şi datorită avansului activelor financiare (+3 la sută).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

RAR avertizează: "Atenție la foliile montate pe geamurile mașinii!". Ce riscă șoferii!

astăzi, 15:03
232

Registrul Auto Român (RAR) transmite un mesaj extrem de important pentru toți șoferii români care și-au montat folii pe geamurile mașinii sau care intenționează să facă acest lucru. Conducă...

Un nou caz de Pestă Porcină Africană, confirmat la Hăneşti

astăzi, 14:27
111

Un nou caz de Pestă Porcină Africană, confirmat deocamdată doar de laboratorul de la Suceava, a fost înregistrat la Hăneşti, pe un fond de vânătoare, la un porc mistreţ. Cadav...

Vara crește riscul de infarct. Cinci reguli de aur pentru cardiaci!

astăzi, 13:40
644

Vara agravează bolile de inimă. Disconfortul cauzat de căldură este resimțit la cote maxime de cardiaci, care experimentează variații de tensiune, tulburări de ritm cardiac, dar și un risc cr...