Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Potrivit BNR, datoria totală a populaţiei a continuat să se majoreze într-un ritm susţinut, crescând cu 8,3 la sută, până la valoarea de 147 miliarde lei în luna iunie 2018. Asta înseamnă că, la o populaţie de 19,64 milioane de români, fiecare român datorează în medie 1.627 euro.

Fiecare român este dator, în medie, cu 1.627 euro, iar datoria totală a populaţiei continuă să se majoreze susţinut din cauză că luăm din ce în ce mai multe credite ipotecare, dar şi de consum, arată datele publicate de Banca Naţională României, arata Capital.ro.

Această creştere a datoriei vine se datorează creşterii semnificative a creditului bancar ipotecar (+14 la sută în luna septembrie 2018), laolaltă cu majorare a împrumuturilor destinate consumului (+6 la sută în septembrie 2018). Îndatorarea totală a populaţiei raportată la produsul intern brut (PIB) s-a redus uşor pe fondul accelerării creşterii economice peste avansul înregistrat de creditare (de la 16,5 la sută din PIB în luna iunie 2017 la 16,1 la sută din PIB în luna iunie 2018).

De asemenea, BNR mai arată că avuţia netă a populaţiei a continuat să crească, majorându-se cu circa 8 la sută în trimestrul al doilea 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, până la aproape 1.929 miliarde de lei.

Acest lucru s-a datorat creşterii deţinerilor de active imobiliare (+9 la sută), dar şi datorită avansului activelor financiare (+3 la sută).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce spune Budăi peste Pilonul II de Pensii

astăzi, 08:48
26

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, susține că PSD nu se doreşte desfiinţarea Pilonului II de pensii, iar administratorilor de pensii private li se permite să investească &ic...

Accident cu răniți la Podriga - FOTO

astăzi, 07:54
704

Accident rutier petrecut în această dimineață, soldat cu rănirea a trei persoane și avarierea mașinilor implicate, un microbuz care aparține Vămii și un autoturism izbindu-se frontal.&n...

VIDEO - Îl cinstim astăzi pe Sfântul Antonie cel Mare

astăzi, 07:24
89

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul viet...