Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Îngropați în datorii! Câți bani datorează un român

Potrivit BNR, datoria totală a populaţiei a continuat să se majoreze într-un ritm susţinut, crescând cu 8,3 la sută, până la valoarea de 147 miliarde lei în luna iunie 2018. Asta înseamnă că, la o populaţie de 19,64 milioane de români, fiecare român datorează în medie 1.627 euro.

Fiecare român este dator, în medie, cu 1.627 euro, iar datoria totală a populaţiei continuă să se majoreze susţinut din cauză că luăm din ce în ce mai multe credite ipotecare, dar şi de consum, arată datele publicate de Banca Naţională României, arata Capital.ro.

Această creştere a datoriei vine se datorează creşterii semnificative a creditului bancar ipotecar (+14 la sută în luna septembrie 2018), laolaltă cu majorare a împrumuturilor destinate consumului (+6 la sută în septembrie 2018). Îndatorarea totală a populaţiei raportată la produsul intern brut (PIB) s-a redus uşor pe fondul accelerării creşterii economice peste avansul înregistrat de creditare (de la 16,5 la sută din PIB în luna iunie 2017 la 16,1 la sută din PIB în luna iunie 2018).

De asemenea, BNR mai arată că avuţia netă a populaţiei a continuat să crească, majorându-se cu circa 8 la sută în trimestrul al doilea 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, până la aproape 1.929 miliarde de lei.

Acest lucru s-a datorat creşterii deţinerilor de active imobiliare (+9 la sută), dar şi datorită avansului activelor financiare (+3 la sută).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO

astăzi, 11:54
104

Sâmbătă 23 martie  2019, s-a desfășurat cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", secțiunea interpretare și creații plastice/ măș...

Buna Vestire, cea mai importantă veste din istorie - VIDEO

astăzi, 11:26
206

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Cum recunoaștem mugurii de rod la tăierile de primăvară!

astăzi, 10:51
293

Recunoașterea mugurilor de rod la pomii fructiferi este esențială atunci când afectuați tăierile de primăvară întrucât de acest aspect depinde viitoarea recoltă pe care o veți culege în v...