​Informare ANAF: Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute

​Informare ANAF: Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute
Documentele necesare solicitării si atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spatiului Privat Virtual. Prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale în vederea instalării în mai multe zone geografice.
 
Verificarea formularului C801 depus prin Spatiul Privat Virtual durează în medie un minut. Într-un interval de timp similar se emite certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat si se comunică în contul de SPV. Prin urmare, dacă utilizează această facilitate oferită de ANAF în colaborare cu Centrul National pentru Informatii Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul în cel mult trei minute. 
 
Totodată, pe site-ul www.anaf.ro/Asistentă Contribuabili/Ghiduri curente, a fost publicat Ghidul cu privire la înregistrarea informatiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numărului unic de identificare. 
 
Informatii suplimentare se pot obtine si telefonic, apelând Serviciul central de asistentă telefonică a contribuabililor - Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.
 
Agentia Natională de Administrare Fiscală a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obtinerea numărului unic de identificare a caselor de marcat si le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spatiului Privat Virtual. ANAF este preocupată permanent de îmbunătătirea serviciilor, strategia sa vizând dezvoltarea comunicării în mediul electronic, pentru a oferi contribuabililor o interactiune rapidă si modernă cu institutia.
 
(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
41

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
75

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...