În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

In Monitorul Oficial nr.568 / 17 iulie 2017 s-a publicat H.G. nr. 500 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".

Beneficiarii schemei sunt:

-crescători de ovine, persoane fizice, care deţin atestat de producător emis potrivit prevederilor Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, valabil pana la data platii ajutorului de minimis;
-crescători de ovine, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobata cu modificările şi completările prin Legea nr. 182/2016;
-crescători de ovine, persoane juridice.
 
Valoarea sprijinului financiar este de:
 
-1 leu / kg lâna comercializata
 
*) Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
 
Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii sprijinului sunt:
 
a)  să deţină o exploatatie înregistrata în RNE ;
b)  să faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului catre un centru de colectare a lanii sau o unitate de procesare a lanii.

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

Beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile pana la data de 30 august 2017 la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Botosani.
 
Comunicat de presa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiile Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, Rogojești, ediția 2018! FOTO

astăzi, 14:00
102

Sâmbăta, 17 martie 2018, ora 10, a debutat cea de a V-a ediţie a Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, unde s-au rostit mici alocuţiuni care au aparţinut părintelui paroh al ...

Consultanţă de Specialitate oferită gratuit firmelor de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani

astăzi, 12:33
93

Începând cu data de 23.03.2018, în prima și a treia zi de vineri din fiecare lună, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani din str. Dragoș Vodă nr. 13,...

Se caută director în administrația publică botoșăneană: Salariul trece de 11.200 lei! VEZI oferta locurilor de muncă

astăzi, 10:49
815

451 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani făcând publice ofertele angajatorilor.Primăria Botoșani ...