În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

In Monitorul Oficial nr.568 / 17 iulie 2017 s-a publicat H.G. nr. 500 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".

Beneficiarii schemei sunt:

-crescători de ovine, persoane fizice, care deţin atestat de producător emis potrivit prevederilor Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, valabil pana la data platii ajutorului de minimis;
-crescători de ovine, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobata cu modificările şi completările prin Legea nr. 182/2016;
-crescători de ovine, persoane juridice.
 
Valoarea sprijinului financiar este de:
 
-1 leu / kg lâna comercializata
 
*) Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
 
Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii sprijinului sunt:
 
a)  să deţină o exploatatie înregistrata în RNE ;
b)  să faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului catre un centru de colectare a lanii sau o unitate de procesare a lanii.

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

Beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile pana la data de 30 august 2017 la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Botosani.
 
Comunicat de presa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ÎMPREUNĂ pentru o viață: Călin are nevoie de ajutor pentru a învinge boala cumplită!

astăzi, 07:31
4665

Călin Ciorici este din Costești, de pe malul celălalt al Prutului, și este elev în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic din Botoșani. Colegii de clasă și cei din internat spun că este un cop...

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, cinstiți astăzi în parohiile din județul Botoșani!

astăzi, 07:08
108

În mai multe biserici din județul Botoșani, credincioşii îi vor cinsti astăzi, 21 mai 2018, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, consideraţi întocmai cu Apostolii....

Plimbare de weekend, sub escortă, pentru o pastilă de durere!

astăzi, 07:02
158

Întâmplător sau nu, ajuns la spital, deținutul spune de la început că are alergie la injecție. Astfel că, pentru durerea pe care o reclamă și pentru care este scos din Peniten...