În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

În atenția fermierilor botoșăneni: Cum pot beneficia crescătorii de oi de ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii!

In Monitorul Oficial nr.568 / 17 iulie 2017 s-a publicat H.G. nr. 500 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".

Beneficiarii schemei sunt:

-crescători de ovine, persoane fizice, care deţin atestat de producător emis potrivit prevederilor Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, valabil pana la data platii ajutorului de minimis;
-crescători de ovine, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobata cu modificările şi completările prin Legea nr. 182/2016;
-crescători de ovine, persoane juridice.
 
Valoarea sprijinului financiar este de:
 
-1 leu / kg lâna comercializata
 
*) Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
 
Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii sprijinului sunt:
 
a)  să deţină o exploatatie înregistrata în RNE ;
b)  să faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului catre un centru de colectare a lanii sau o unitate de procesare a lanii.

Fermierii pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

Beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile pana la data de 30 august 2017 la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Botosani.
 
Comunicat de presa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
4

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
128

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
222

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...