HP recheamă peste 100.000 de laptopuri, din cauza riscurilor de explozie

HP recheamă peste 100.000 de laptopuri, din cauza riscurilor de explozie

   Foto: Profit.ro

Compania americană HP a decis să recheme în fabrică 101.000 de laptopuri ale căror baterii prezintă risc de explozie.

Mai multe modele de laptopuri HP comercializate în perioada martie 2013 - octombrie 2016 vor fi rechemate, deoarece există riscul de a se supraîncălzi și exploda. Printre acestea se numără produse precum HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario și HP Pavilion, informează Profit.ro.

Pentru a veni în ajutorul clienților, cei de la HP au lansat un mini-site dedicat special acestei probleme. De aici, se poate descărca un utilitar care va verifica dacă bateria unui laptop se numără printre cele cu risc de explozie.

Comparat cu recentul scandal care a implicat smartphone-ul Note 7 al celor de la Samsung, unde vorbeam de milioane de device-uri, rechemarea pe care o face HP acum include un număr redus de dispozitive. "Noroc" că laptopurile nu se vând la fel ca smartphone-urile, pentru că daunele produse de o baterie de laptop ar putea fi mult mai mari.

De altfel, rechemarea anunțată astăzi vine după ce în iunie anul trecut HP a mai rechemat 41.000 de laptopuri.

Spre deosebire de smartphone-uri, problemele cu bateriile de laptopuri nu reprezintă ceva ieșit din comun. Există numeroase cazuri de laptopuri care au explodat și de rechemări în fabrică. Dovadă a faptului că nici producătorii de laptopuri nu au încredere în baterii, stă garanția redusă pe care aceștia o oferă special pentru acumulatorii care însoțesc laptopurile, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...