Guvernul introduce o noua taxa in salariile romanilor: taxa de solidaritate de 2% din toate veniturile

Guvernul introduce o noua taxa in salariile romanilor: taxa de solidaritate de 2% din toate veniturile

   Foto: Economica.net

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a recunoscut miercuri seara ca impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat in 2018, asa cum prevede programul de guvernare PSD-ALDE, si a anuntat o taxa de solidaritate de 2%.

Incepand cu 2018, impozitul va scadea de la 16 la 10% "pentru absolut toate veniturile", concomitent cu reducerea si transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Intrebat la Antena 3 ce se intampla cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionut Misa a raspuns: "Aceasta masura nu va fi implementata in aceasta perioada si pana la sfarsitul anului".

In schimb, va exista o "taxa de solidaritate" de "2% care va reveni angajatorului".

Ionut Misa a vorbit si despre faptul ca pentru "categoriile de munca clasa I si a II-a" angajatorul va avea in continuare obligatia sa plateasca contributiile.

Rugat, ulterior, sa dea mai multe informatii in legatura cu asa-numita taxa de solidaritate de 2%, ministrul Ionut Misa a precizat ca se refera o taxa reglementata si printr-o directiva europeana, pe care o plateste angajatorul la fondul de salarii.

"Este o directiva europeana care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxa (...) O plateste angajatorul la fondul de salarii, sa aiba si el o responsabilitate fata de bugetul de stat".

El a insistat ca aceasta taxa "nu poate sa insemne o taxa in plus sau crestere salariala". 

"E o taxa ce se aplica la fondul de salariu, care nu poate fi eliminata sau comasata cu alte categorii de contributii", a adaugat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...