Guvernul declară război pungilor de plastic din magazin. Dispar întâi cele subţiri cu mâner

Guvernul declară război pungilor de plastic din magazin. Dispar întâi cele subţiri cu mâner

Producătorii şi comercianţii nu îşi vor mai putea vinde produsele în pungi de plastic subţiri cu mâner, propune Ministerul Mediului într-un proiect de act normativ prin care vrea să evite infringementul asupra României din cauza problemelor de mediu.

Potrivit Economica.net, Ministerul Mediului vrea să introducă noi reguli în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor din ambalaje, introducând noi restricţii şi noi obligaţii pentru producătorii din industria alimentară şi a băuturilor şi comercianţi, se arată într-un proiect de act normativ supus dezbaterii publice ce urmează să modifice o lege din 2015 privind  privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje (legea 249/2015).

Astfel, pentru a limita consumul de pungi din plastic, Ministerul doreşte interzicerea "introducerii pe piața națională și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner”. Acestea sunt definite ca pungile de transport din plastic cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni.

"Nivelul actual al consumului de pungi de transport din plastic creează cantități ridicate de deșeuri abandonate și implică utilizarea ineficientă a resurselor și se preconizează că, dacă nu se iau măsuri, consumul va crește. Măsurile care trebuie luate pentru a reduce consumul de pungi de transport din plastic ar trebui să ducă la o reducere durabilă a consumului de pungi de transport din plastic subțire, și nu la o creștere globală a generării de ambalaje. În același timp menționăm faptul că România avea ca termen de conformare (cu Directiva 94/62/CE n.red) până la data de 27 noiembrie 2016", se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege. De altfel, prin acest proiect de lege se doreşte transpunerea în legislaţia naţională  a unei directive europene (Directiva (UE) 2015/720 referitoare la reducerea consumului de pungi de transport din plastic subțire).

Află pe Economica.net, care sunt noile reguli pentru comercianţi!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...