Fraudă alimentară: Controale privind folosirea grăsimilor hidrogenate, amenzi uriaşe

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă controalele privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte.

Fraudă alimentară: Controale privind folosirea grăsimilor hidrogenate, amenzi uriaşe

Acţiunile se desfăşoară începând cu data de 21 ianuarie 2019, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc, în principal, verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

De la debutul acţiunilor de control din acest an, pentru neconformităţile constatate de echipele mixte de control s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.274.800 lei, din care în perioada 18-22 februarie 2019, suma de 237.400 lei şi s-au aplicat sancţiuni cu avertisment în 35 cazuri.

Până la această dată au fost verificate 510 unităţi comerciale în Bucureşti şi în 30 de judeţe: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

Agenții economici sancționați utilizau în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, produsele fiind prezentate consumatorilor ca având în compoziţie brânză proaspătă, telemea de vacă, caşcaval etc., relateaza Mediafax.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
8

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
128

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
740

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...