Fostele taxe auto: Depui cerere chiar dacă deja ai solicitat restituirea în trecut?

Fostele taxe auto: Depui cerere chiar dacă deja ai solicitat restituirea în trecut?

Odată cu reintroducerea posibilității de a cere restituirea fostelor taxe auto, una dintre nelămuririle apărute în spațiul public este ce au de făcut cei ce deja au solicitat asta în trecut?

Pe scurt, chiar dacă românii au depus deja o cerere și aceasta n-a fost soluționată sau chiar dacă deja au început să primească banii în tranșe, nu mai este nevoie de o nouă cerere.

Românii care deja au apucat să depună o cerere pentru restituirea fostelor taxe auto nu sunt nevoiți să depună o altă cerere. Acest aspect este subliniat în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, act normativ ce dă din nou posibilitatea returnării fostelor taxe auto, inclusiv timbrul de mediu.

Concret, lucrurile stau după cum urmează:

1. Cazul persoanelor cărora nu le-a fost soluționată cererea de restituire deja depusă. Cei care deja au depus în trecut cereri pentru restituirea fostelor taxe auto, dar care n-au fost soluționate încă, își vor primi din oficiu toți banii, însă în maximum 120 de zile de la intrarea în vigoare a normelor pentru aplicarea OUG nr. 52/2017.

2. Cazul persoanelor care au hotărâri judecătorești definitive de restituire a fostelor taxe auto, inclusiv cele ce vor deveni executorii după data de 31 august 2018. Dacă încă n-au fost soluționate cererile de restituire înainte de 7 august 2017, hotărârile judecătorești trebuie rezolvate în condițiile stabilite de judecători. Cu alte cuvinte, autoritățile trebuie să emită deciziile de restituire și să returneze banii.

3. Cazul persoanelor care deja au început să primească banii în tranșe anuale. Această situație nu este menționată în ordonanța de Guvern, însă autoritățile deja au explicat recent pentru AvocatNet.ro că aceste persoane își primesc în continuare banii înapoi, fără alte formalități suplimentare. Citeste mai departe pe Avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...