Fostele taxe auto: Depui cerere chiar dacă deja ai solicitat restituirea în trecut?

Fostele taxe auto: Depui cerere chiar dacă deja ai solicitat restituirea în trecut?

Odată cu reintroducerea posibilității de a cere restituirea fostelor taxe auto, una dintre nelămuririle apărute în spațiul public este ce au de făcut cei ce deja au solicitat asta în trecut?

Pe scurt, chiar dacă românii au depus deja o cerere și aceasta n-a fost soluționată sau chiar dacă deja au început să primească banii în tranșe, nu mai este nevoie de o nouă cerere.

Românii care deja au apucat să depună o cerere pentru restituirea fostelor taxe auto nu sunt nevoiți să depună o altă cerere. Acest aspect este subliniat în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, act normativ ce dă din nou posibilitatea returnării fostelor taxe auto, inclusiv timbrul de mediu.

Concret, lucrurile stau după cum urmează:

1. Cazul persoanelor cărora nu le-a fost soluționată cererea de restituire deja depusă. Cei care deja au depus în trecut cereri pentru restituirea fostelor taxe auto, dar care n-au fost soluționate încă, își vor primi din oficiu toți banii, însă în maximum 120 de zile de la intrarea în vigoare a normelor pentru aplicarea OUG nr. 52/2017.

2. Cazul persoanelor care au hotărâri judecătorești definitive de restituire a fostelor taxe auto, inclusiv cele ce vor deveni executorii după data de 31 august 2018. Dacă încă n-au fost soluționate cererile de restituire înainte de 7 august 2017, hotărârile judecătorești trebuie rezolvate în condițiile stabilite de judecători. Cu alte cuvinte, autoritățile trebuie să emită deciziile de restituire și să returneze banii.

3. Cazul persoanelor care deja au început să primească banii în tranșe anuale. Această situație nu este menționată în ordonanța de Guvern, însă autoritățile deja au explicat recent pentru AvocatNet.ro că aceste persoane își primesc în continuare banii înapoi, fără alte formalități suplimentare. Citeste mai departe pe Avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ce este meningita meningococică fulminantă, care a ucis în câteva ore o elevă din București. Ce simptome are boala și cât de contagioasă este!

Vineri, 19 Aprilie 2019
927

Meningita meningococică fulminantă, care a ucis joi, în doar câteva ore, o elevă din București, este una dintre cele mai grave forme de meningită, este foarte contagioasă, are o evol...

Un român în port popular a citit Rugăciunea universală la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Duminică, 14 Aprilie 2019
664

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului.Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnul...

Peste 80 de tone de legume şi fructe, distruse în cadrul Operaţiunii Demetra

Duminică, 14 Aprilie 2019
792

"Începând cu data de 11 aprilie 2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistar...