Firma Tehnic Asist a finalizat lucrările de reparații la pista 1 a Aeroportului Henri Coandă

În prezent, firma Tehnic Asist are un contract acord-cadru încheiat cu oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, în valoare de circa 6 milioane euro. ​Aceeași firmă botoșăneană a avut contracte pentru pentru reabilitarea şi modernizarea aeroporturilor din Suceava, Tulcea şi Satu Mare.

Firma Tehnic Asist a finalizat lucrările de reparații la pista 1 a Aeroportului Henri Coandă

Structura pistei 1 a Aeroportului Internațional “Henri Coandă” a fost reparată în totalitate. Ambele piste, de pe principalul aeroport al României, vor funcționa, fără restricții, la sfârșitul lunii iunie.

Lucrările de reparaţii pentru pista 1 şi căile de rulare au început în luna aprilie, în baza unui program de lucrări aprobat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, sub stricta supraveghere a inspectorilor Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Mai mult, traficul aerian niciun moment nu a fost afectat pentru că muncitorii firmei Tehnic Asist au intervenit în baza unui program bine pus la punct, respectiv în anumite intervale de timp prestabilite, pentru a nu fi afectat programul de decolări şi aterizări. În fiecare zi, s-au reparat anumite suprafeţe ale pistei, pentru ca în câteva ore avioanele să decoleze sau să aterizeze în siguranţă. Lucrările de reparaţii pe pista 1 şi calea de rulare au fost coordonate astfel încât pista să fie funcţională, fără restricţii, începând cu sfârşitul acestei luni.

În prezent, firma Tehnic Asist are un contract acord-cadru încheiat cu oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, în valoare de circa 6 milioane euro, pentru servicii de proiectare şi lucrări de reparaţii curente, covoare asfaltice turnate la cald, beton de ciment şi colmatări a rosturilor, fisurilor şi crăpăturilor la suprafeţele pistelor, căilor de rulare şi platformelor de îmbarcare ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Încep lucrările de reparaţii la pista 2

În baza contractului, Tehnic Asist asigură şi lucrările de reparaţii pentru pista 2, urmând ca această suprafaţă pentru decolare şi aterizare să poată fi folosită pe întreaga lungime de 3500 m. Potrivit unui calendar bine stabilit, operaţionalizarea imediată a pistei 2 a început la jumătatea lunii, muncitorii au pregătit un program de lucrări astfel încât în perioada următoare să înceapă lucrările de asfaltare. Valoarea lucrărilor de reparaţii pentru pista 2 este de circa 1,1 milioane lei. În aproximativ 20 de zile se vor finaliza lucrările şi pe acea treime din pista 2, care este închisă de mai mulţi ani. În mai puţin de o lună, Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” va beneficia de două piste funcţionale. Pe platforma de îmbarcare şi pe calea de rulare, s-au schimbat dalele din beton şi s-ai finalizat lucrările de reparaţii.

Firma Tehnic Asist a avut contracte pentru pentru reabilitarea şi modernizarea aeroporturilor din Suceava, Tulcea şi Satu Mare.

Sursa: Capital.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...