Finanțiștii botoșăneni au renunțat, deocamdată, la protest

Finanțiștii botoșăneni au renunțat, deocamdată, la protest

Protestul finanțiștilor de la Botoșani a încetat, deocamdată, după ce s-au primit promisiuni că situația salarială a angajaților din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală va fi analizată.

În cursul zilei de miercuri au avut loc la București mai multe întâlniri între sindicaliși și reprezentanții ANAF și cei ai Ministerului de Finanțe, doleanța cea mai mare a finanțiștilor fiind "salarizarea unităților teritoriale la nivelul unității centrale".

La aceste întâlniri a luat parte și un reprezentant sindical al salariaților Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani. 

"Se fac negocieri la nivelul Senatului și la nivelul Camerei Deputaților să fim încadrați ca și salarizare la nivelul structurii ANAF-ului, dar nu avem nimic sigur. Protestul deocamdată a încetat", a precizat Cătălina Caba, liderul Sindicatului Sed Lex, filiala Botoșani.

La Botoșani, finanțiștii au protestat timp de trei zile.

Vasile Marica, preşedintele sindicatului Sed Lex, a declarat miercuri, după aproximativ cinci ore de discuţii la Ministerul de Finanţe, că sindicaliştii au susţinerea ministrului privind legea salarizării unitare şi obţinerea unor salarii mai mari, însă „Parlamentul este suveran”, urmând să îşi prezinte punctul de vedere în Legislativ. 

 

 

Spune-ne opinia ta