Evaziune fiscală de milioane, la Botoșani! Sesizări penale pe bandă rulantă făcute de Fisc!

Controalele făcute de reprezentanții Serviciului de inspecție fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani au scos la iveală prejudicii uriașe aduse bugetului general consolidat al statului de către unii agenți economici de pe raza județului care au ascuns o parte dintre operațiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata dărilor.

Evaziune fiscală de milioane, la Botoșani! Sesizări penale pe bandă rulantă făcute de Fisc!

În doar trei luni de zile, Fiscul botoșănean a înaintat nu mai puțin de 19 sesizări penale către Parchet pe numele unor firme care au făcut evaziune fiscală.

Numărul plângerilor penale este unul mare, în condițiile în care au fost perioade când într-un an nu se adunau atâtea sesizări.

Potrivit lui Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice, prejudiciul estimat în cele 19 cazuri se ridică la 110,8 milioane de lei, echivalentul a 25 de milioane de euro.

"Este un număr destul de mare de sesizări în doar trei luni. Cele 19 cazuri sunt la art.9 din Legea nr.241/2005, evaziune fiscală", a precizat Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

În patru cauze, prejudiciul în sumă totală de 82.557 de lei a fost achitat, în timp ce într-una dintre spețe, care a fost deja finalizată, agentul economic în cauză a fost obligat la plata unui prejudiciu în sumă totală de 3,223 milioane de lei, fiind de altfel și cel mai mare prejudiciu descoperit anul acesta.

Alte 14 cauze, cu un prejudiciu total de 97,5 milioane de lei, se află pe rol.

 

 

Spune-ne opinia ta