Eugen Teodorovici se gândeşte la legalizarea drogurilor şi a prostituţiei

Eugen Teodorovici se gândeşte la legalizarea drogurilor şi a prostituţiei
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat într-un interviu că reducerea TVA la 5%  pentru turism nu e suficientă pentru dezvoltarea turismului românesc. Că trebuie să ne uităm la alte ţări. Exemplul ales de demnitar a fost Olanda.
 
"Am redus TVA la 5% la turism. Dar trebuie să vedem ce facem de aici înainte, pentru creşterea reală a turismului. Trebuie să vedem cum au făcut alte ţări. Nu vreau să dau exemplu, că se umple de ştiri... nu ştiu, Olanda, ca să fiu mai aproape de subiect", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, la un interviu acordat DCNews.
 
După obiectivele istorice, prezente ca peste tot în Europa de Vest, oferta turistică deosebită a Olandei constă în două lucruri: consumul liber al drogurilor uşoare şi prostituţia legală. Reuters scria acum câţiva ani că drogurile şi prostituţia au o contribuţie notabilă la economia Olandei. 2,4 miliarde de euro anual produc cele două libertăţi, însemnând cam 0,4% din PIB-ul Olandei, mica ţară fiind a şaptea cea mai mare economie a Europei.
 
Potrivit Economica.net, Opoziţia a opinat de mai multe ori că ministrul Finanţelor ar fi în căutare de bani pentru a rotunji veniturile bugetare, grevate de creşterile de salarii şi de pensii. Execuţia bugetară arată deocamdată un deficit de doar 1,54% din PIB. Ministrul Finanţelor a declarat că principalul lui obiectiv anul acesta este încadrarea în ţinta de 3%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...