Eugen Teodorovici: "Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcții, oricine ar fi"

Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie "să se dea peste cap" și să plătească sumele aferente taxei auto, a declarat joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Dacă situația nu va fi rezolvată, ministrul amenință cu demiteri.

Eugen Teodorovici: "Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcții, oricine ar fi"

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Bistrița, că până la sfârșitul lunii aprilie, toate deciziile de impunere în ceea ce privește restituirea taxei auto trebuie să fie emise, iar până la finalul lunii mai, toți cei care au plătit aceste taxe vor avea banii în cont, informează Mediafax.

Ministrul spune că ANAF trebuie „să se dea peste cap” să rezolve situația, altfel vor fi demiteri. „Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcții, oricine ar fi, pleacă din funcții. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o așa, o întreagă birocrație pe acest subiect și la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe.

Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluție, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânșii trebuie să plătească și să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas și să plătească contribuabililor acea sumă și apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat. Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini și acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai spus că există banii pentru plata sumelor de bani din taxa auto și că singurii care nu vor primi banii sunt cei a căror situație nu este foarte clară și ANAF a solicitat lămuriri suplimentare. „Oamenii trebuie să își primească banii înapoi. Până la sfârșitul lunii mai anul acesta trebuie să îi primească. Avem și excepții, sunt cazuri în care există neclarități legate de partea de proprietate. Sunt câteva chestiuni pentru care ANAF-ul a cerut câteva clarificări, dar pentru tot ce este clar și există decizie de impunere se plătește”, a mai spus ministrul Finanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lupta cu bețivii din trafic continuă! Pe toate fronturile, tot mai mulți șoferi beți sunt prinși de polițiști!

astăzi, 12:22
28

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, care conduceau câte un autoturism, deşi nu ave...

Și bicicliștii fac accidente! Mai ales când au 0,99 mg/l alcool în sânge!

astăzi, 12:08
15

La data de 24.08.2019,  un bărbat de 62 de ani, din localitatea Dolina, com. Leorda, în timp ce se deplasa cu bicicleta personală pe drumul comunal DC 68, nu păstrează distanţa corespu...

Societatea civilă ar trebui să lupte pentru serviciul 112!

astăzi, 11:44
38

Când Uniunea Europeană a cerut ca în toată Europa să existe un serviciu de urgență, apelabil la 112, este puțin probabil că liderii europeni s-au gândit că acest serviciu, at...