Ești salariat part time și lucrezi la mai mulți angajatori? Până marți trebuie să depui declarații la fiecare

Ești salariat part time și lucrezi la mai mulți angajatori? Până marți trebuie să depui declarații la fiecare
Dacă au mai multe contracte de muncă, salariații part time sau cu plata în acord trebuie să depună până marți, la fiecare angajator, o declarație pe propria răspundere că au obținut în noiembrie 2017, în total, cel puțin 1.450 de lei brut.
 
Declarațiile sunt necesare angajatorilor, conform legislației în vigoare, pentru a fi scutiți de plata majorată a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru luna noiembrie 2017, arata Avocatnet.ro.
 
Dacă o persoană angajată la mai multe firme, cu normă parțială sau cu plata în acord, câștigă un total lunar de cel puțin 1.450 de lei brut (echivalentul salariului minim brut actual), aceasta trebuie să depună la fiecare angajator o declarație pe propria răspundere. Declarația se depune doar la angajatorii care îi plătesc sub 1.450 de lei brut pe lună.
 
Dacă salariații part time sau cu plata în acord câștigă un total lunar sub echivalentul salariului minim brut, aceștia scapă de depunerea declarațiilor, pentru că ele ar fi inutile angajatorilor.
 
Obligația este reglementată prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 2.343/2017, acolo de unde reiese că, pentru veniturile aferente lunii noiembrie 2017, salariații trebuie să depună declarațiile până marți.
 
„În vederea completării declarației pe propria răspundere (...) până la termenul stabilit pentru depunerea acesteia, fiecare angajator eliberează salariatului, la cerere, un document din care să rezulte venitul brut lunar realizat”, scrie în ordinul de ministru.
 
Angajatorii trebuie să achite CAS și CASS pentru luna noiembrie 2017 la nivelul salariului minim brut, în cazul salariaților part time sau cu plata în acord, dacă nu se încadrează la scutiri.
 
Declararea și achitarea contribuțiilor sociale aferente lunii noiembrie 2017 se fac până pe 21 decembrie 2017.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Alocatie de hrană pentru copiii cu CES 2018. Alte drepturi prevăzute de lege

astăzi, 20:07
341

Copiii si tinerii cu cerinte educationale speciale (CES) din familii, inscrisi in invatamantul de masa sau special, au o serie de drepturi. Este vorba de acordarea unor sume de bani pentru hrana, imbr...

"Inițiativa de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiune politică"

astăzi, 17:13
109

Coaliția pentru Familie și Platforma Împreună fac următoarele precizări: Inițiativa noastră de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiun...

Andrei Dumitraș și căpitanul Andrei Burcă cheamă suporterii să fie alături de echipă!

astăzi, 14:36
200

Fundașii botoșăneni sunt nemulțumiți de punctele strânse și promit să revină la forma de anul trecut ,când FC Botoșani a avut printre cele mai bune apărări din campionat. Î...