Ești salariat part time și lucrezi la mai mulți angajatori? Până marți trebuie să depui declarații la fiecare

Ești salariat part time și lucrezi la mai mulți angajatori? Până marți trebuie să depui declarații la fiecare
Dacă au mai multe contracte de muncă, salariații part time sau cu plata în acord trebuie să depună până marți, la fiecare angajator, o declarație pe propria răspundere că au obținut în noiembrie 2017, în total, cel puțin 1.450 de lei brut.
 
Declarațiile sunt necesare angajatorilor, conform legislației în vigoare, pentru a fi scutiți de plata majorată a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru luna noiembrie 2017, arata Avocatnet.ro.
 
Dacă o persoană angajată la mai multe firme, cu normă parțială sau cu plata în acord, câștigă un total lunar de cel puțin 1.450 de lei brut (echivalentul salariului minim brut actual), aceasta trebuie să depună la fiecare angajator o declarație pe propria răspundere. Declarația se depune doar la angajatorii care îi plătesc sub 1.450 de lei brut pe lună.
 
Dacă salariații part time sau cu plata în acord câștigă un total lunar sub echivalentul salariului minim brut, aceștia scapă de depunerea declarațiilor, pentru că ele ar fi inutile angajatorilor.
 
Obligația este reglementată prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 2.343/2017, acolo de unde reiese că, pentru veniturile aferente lunii noiembrie 2017, salariații trebuie să depună declarațiile până marți.
 
„În vederea completării declarației pe propria răspundere (...) până la termenul stabilit pentru depunerea acesteia, fiecare angajator eliberează salariatului, la cerere, un document din care să rezulte venitul brut lunar realizat”, scrie în ordinul de ministru.
 
Angajatorii trebuie să achite CAS și CASS pentru luna noiembrie 2017 la nivelul salariului minim brut, în cazul salariaților part time sau cu plata în acord, dacă nu se încadrează la scutiri.
 
Declararea și achitarea contribuțiilor sociale aferente lunii noiembrie 2017 se fac până pe 21 decembrie 2017.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Adoptat ieri în Guvern: Tinerii fără venituri vor putea cere credit fără dobândă de până la 40.000 de lei

astăzi, 12:07
22

Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor vor putea solicita credite fără dobândă de până la câteva zeci de mii de lei. M...

Iată cele mai sănătoase tipuri de carne recomandate de nutriționiști

Joi, 21 Iunie 2018
961

Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţin...

Teodor Meleșcanu: Suntem pregătiți să oferim asistență consulară femeii bănuite de spionaj în Rusia

Miercuri, 20 Iunie 2018
297

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care v...