Ea este botoșăneanca de pe locul 6 în Top 50 cele mai influente femei, în 2018!

Primele cinci locuri sunt ocupate de Anca Vlad, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Laura-Codruţa Kövesi, Măriuca Talpeș si Camelia Ene.

Ea este botoșăneanca de pe locul 6 în Top 50 cele mai influente femei, în 2018!

 Doina Vornicu  Foto: Forbes.ro

Nu şi-a dorit niciodată să fie altceva decât inginer electroenergetic, deşi energia este, de regulă, o lume a bărbaţilor. În anul 2000, Doina Vornicu era prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera.

În 2002, i s-a propus să vină la Bucureşti, la Electrica, pentru a organiza direcţia de control. A fost o provocare pentru ea, dar s-a gândit să îşi demonstreze dacă este sau nu în stare să facă mai mult. A părăsit Electrica în 2005 pentru Transelectrica şi pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională, scrie Forbes.ro.

În 2006, l-a cunoscut pe Jan Veskrna, Country Manager al grupului CEZ în România, care i-a făcut oferta de a se alătura echipei. Compania furnizoare și distribuitoare de energie electrică a rezultat în urma reorganizării fostei Electrica Oltenia, fiind preluată în 2005 de cehii de la CEZ. În prezent, CEZ România reprezintă circa 20% din capacitatea de energie eoliană instalată în România.

Cum a fost creat topul celor mai influente femei

Topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii, de la antreprenoriat și management, la mediul guvernamental, ONG, artistic sau sportiv. Primul criteriu eliminatoriu a fost naționalitatea și ocuparea unei poziții cu implicații directe asupra economiei și societății românești. Lista a fost apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa. Acest concept se referă la zonele în care deciziile acestor doamne au consecinţe, fie că este vorba de activitatea lor zilnică, fie de organizaţiile în care activează cu regularitate. A fost importantă relevanța acțiunilor pe care aceste doamne le-au întreprins în domeniul lor de activitate sau în zone din afara sferei principale de activitate, precum educația. Există și o componentă „subiectivă”, cea legată de carismă, componentă pe care Forbes România şi-o asumă. De aceea, unele dintre numele prezente în top ar putea surprinde, explică revista Forbes, cea care a realizat Topul celor mai influente femei din România – Ediția 2018​.

Primele cinci locuri sunt ocupate de Anca Vlad, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Laura-Codruţa Kövesi, Măriuca Talpeș si Camelia Ene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
23

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
34

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
244

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...