Drumurile din România au gropi în ele cât TREI Case ale Poporului!

Drumurile din România au gropi în ele cât TREI Case ale Poporului!

   Foto: Capital.ro

Programul de reparaţii al CNAIR pentru acest an prevede plombarea a unui milion de metri pătraţi de gropi. Împreună cu alte lucrări de reparaţii, aceasta va costa 160 de milioane de lei. Până în prezent, din programul anual, s-au realizat doar 5% din lucrări.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România are în plan ca, în 2017, să plombeze un milion de metri pătraţi de gropi apărute pe drumuri, dar va efectua şi alte lucrări de reparaţii, pentru care va cheltui 161 de milioane de lei, potrivit informaţiilor CNAIR oferite Capital.

Pentru a vă face o imagine asupra dimensiunii totale a gropilor din România, scrie Capital, Palatul Parlamentului, cunoscut publicului cu denumirea de Casa Poporului, are o suprafaţă desfăşurată de 330.000 de metri pătraţi iar un stadion de fotbal are o suprafaţă de circa 6.000 de metri pătraţi. Deci, dacă am aduna dimensiunile tuturor gropilor de pe sosele ţării, am avea o mare groapă cât trei Palate ale Parlamentului sau cât 160 de terenuri de fotbal.

“Pentru anul 2017 sunt programate următoarele tipuri de lucrări de întreţinere curentă: plombări gropi - 949.508 mp, repararea  suprafeţelor denivelate - 28.105 mp, badijonări pe suprafeţe poroase - 13.220 mp, colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asfaltice - 807.000 m,  colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici - 193.800 m. Valoarea din limitele de cheltuieli aprobată pentru activitatea de întreţinere curentă vară pe anul 2017 este de 161.134.443 lei cu TVA”, precizează reprezentanţii Companiei. Potrivit acestora, până în prezent, din programul de plombări gropi s-a realizat doar 5%, mai précis 55.136 metri pătraţi, deci este improbabil ca, în restul de nouă luni ale anului, să se astupe restul de 95% din gropi. Adică, mare parte din gropi vor rămâne neastupate. Apoi vine iarăşi iarna, apar mai multe gropi iar ciclul se reia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...