Direcţia Regională de Finanţe Iaşi are din nou șef

Timp de o lună de zile, funcţia de director regional a fost ocupată de unul dintre adjuncţii instituţuiei. Acesta a fost numit la începutul lunii ianuarie, iar pe 31 ianuarie, delegarea pe funcţie a expirat. 

Direcţia Regională de Finanţe Iaşi are din nou șef

Marian Bosianu s-a întors pe fotoliul de director la Direcţia Regională de Finanţe Iaşi, instituție care coordonează și Finanțele botoșănene. Ordinul de numire în funcție a venit în această dimineață. Acesta fusese semnat vineri, pe data de 1 februarie.

Marian Bosianu a condus instituţia din mai 2017 şi până în decembrie 2018. La sfârșitul lui decembrie, Bosianu a fost înlocuit de Doina Naum care a rămas o lună pe post.

Potrivit Ziarul de Iași, angajaţii aşteptau cu sufletul al gură numirea care trebuia să vină de la Bucureşti. Iar aceasta în condiţiile în care Parlamentul trebuie să decidă noua formă de organizare a acestor instituţii. De fapt, actualul ministru de Finanţe doreşte să se revină la vechea formă de organizare: să se reînfiinţeze direcţiile de finanţe judeţene, iar cele opt direcţii regionale ale finanţelor publice să dispară.

Dacă Senatul va aproba modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 74/2013, mai scrie sursa citată, mulţi finanţişti vor rămâne fără locuri de muncă, create în urma înfiinţării Regionalelor de Finanţe. Vor fi desfiinţate în principal funcţii de conducere, cum ar fi cea actuală, de director al Direcţiei Regionale, cât şi cele patru funcţii de directori executivi din subordine. Acestea sunt deţinute de către Doina Naum - director executiv al departamentului Colectare, Ionel Damian - Inspecţia Fiscală, Dan Nechifor - Servicii Interne, şi Dan Ceauşu - Direcţia Vamă. Dan Nechifor este din Botoşani, iar Dan Ceauşu, din judeţul Neamţ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
18

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
27

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
134

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...