Cumperi un apartament cu loc de parcare? Iată ce trebuie să știi

Cumperi un apartament cu loc de parcare? Iată ce trebuie să știi
Pentru cei mai mulți dintre noi, cumpărarea unui apartament reprezintă cea mai importantă achiziție pe care o facem pe parcursul vieții. Tocmai de aceea trebuie să ne informăm cu privire la acest subiect, în special privind aspectele fiscale legate de costurile unei locuințe.
 
De exemplu, știai că există posibilitatea vânzării unui apartament cu loc de parcare inclus la care să se aplice cota de 5% TVA? CIEL România îți oferă exemple concrete de astfel de tranzacții.
 
1. Imobilul îndeplinește condițiile prevăzute de lege, adică are o suprafață de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodărești a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depășeste suma de 450.000 de lei, exclusiv TVA.
 
Spre exemplu, dacă urmează să achiziționezi un apartament cu valoarea de 400.000 de lei, care are locul de parcare inclus în preț, iar în contract nu se specifică o valoare individualizată pentru acesta, atunci tranzacția este considerată ca fiind livrare unică și se poate efectua cu cota de TVA redusă de 5%.
 
2. Apartamentul îndeplinește condițiile de suprafață și valoare, presupunând că valorează 400.000 de lei, locul de parcare fiind inclus în contractul de vânzare-cumpărare, dar având o valoare specificată de 30.000 de lei.
 
În această situație, la fel ca în cazul anterior, tranzacția este considerată o livrare unică și poate fi efectuată cu cota de TVA redusă de 5% (nu se depășește valoarea de 450.000 de lei).
 
Există și excepții – cazuri în care, deși valoarea imobilului nu depășește suma de 450.000 de lei, nu se poate aplica cota de TVA redus de 5%. Continuare pe Avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
8

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
381

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
50

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...