Cum se șterg datele de la Biroul de Credite!

Cum se șterg datele de la Biroul de Credite!

Creditele rambursate cu întârziere lasă urme pentru fiecare client. Biroul de credit a ajuns o sperietoare cunoscută de toți cei care au un credit. Cine a avut restanțe mari păstrează această povară ani de zile, așa că băncile nu se înghesuie să-i crediteze. Acești oameni apelează la firme care le promit că le șterg datele. Serviciu care costă și peste 1000 de lei, deși este gratuit. În plus, nimeni nu le poate garanta că le curăță numele în fața băncilor.

Potrivit stiri.tvr.ro, multe dintre firmele care oferă acest serviciu nu au un sediu. Îşi atrag clienţii on-line. Dacă facem o simplă căutare pe internet nu găsim direct site-ul Biroului de credit, unde aflăm informații oficiale despre ștergerea datelor, ci zeci de alte pagini care garantează radierea.

Alţii trimit sms-uri către persoane, chiar dacă acestea nu sunt interesate de subiect. Practica este ilegală şi poate fi sancţionată contravenţional, susţine autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.

Reprezentantul unei firme a acceptat să explice de ce plătesc oamenii pentru un serviciu pe care ar putea să îl facă singuri, gratuit. Şi chiar a oferit câteva sfaturi.

Firmele care cer de obicei banii înainte, susţin că garantează ştergerea din Biroul de credit.

Așa că înainte de a plăti bani unor firme, mai bine aflați singuri dacă sunteti eligibili pentru ștergerea datelor negative.

De obicei, persoanele care solicită ştergerea informaţiilor negative cred că în acest fel vor obţine mai uşor un alt credit, ceea ce este fals. Analiştii susţin că băncile acordă greu sau deloc împrumuturi acestor persoane, din cauză că nu pot evalua riscurile.

Mai mult, clienţii rău-platnici, care cred că astfel îşi pot pierde urma se înşeală. Datele negative vor figura în continuare, în Centrala riscurilor bancare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
4

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
66

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
149

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...